Václav Havel dostane in memoriam cenu na slovenské konferenci Globsec

Bývalý český a československý prezident Václav Havel bude in memoriam oceněn na nadcházející mezinárodní konferenci Globsec v Bratislavě, které se zúčastní i předseda české vlády Andrej Babiš. Oznámili to organizátoři konference.

Havel dostane Česko-slovenskou transatlantickou cenu za přínos k podpoře demokracie a transatlantického spojenectví. Ocenění je společným projektem organizace Globsec a českého sdružení Jagello 2000. Spolu s Havlem bude oceněn i vysloužilý americký generál John Allen.

Loni zmíněnou cenu na Globsecu dostal bývalý český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a běloruská opoziční vůdkyně Svjatlana Cichanouská.

Letošní ročník konference Globsec bude od 15. do 17. června. S úvodním projevem na konferenci vystoupí slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a následně prostřednictvím videozdravice papež František, který by měl podle zatím nepotvrzených informací v září navštívit Slovensko. Konference Globsec se zúčastní 800 hostů včetně politiků a diplomatů z vícero zemí, mezi nimi bude kromě Babiše i český ministr zahraničí Jakub Kulhánek.

Související

Více souvisejících

Václav Havel

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy