Václav Klaus ml. přestřelil? Kvůli pikantní historce ze Sněmovny to vře

Šéf Trikolory Václav Klaus mladší se na sociálních sítích pikantní historkou ze zákulisí Poslanecké sněmovny, Háček je ale v tom, že se nestala tak, jak ji popsal. Místo omluvy ale Klaus dál čeřil vodu.

Poslanec Václav Klaus mladší se naštval kvůli tomu, že mezi některými novináři a politiky existují až příliš přátelské vztahy. „Ústav nezávislé žurnalistiky (pobočný závod - Parlament): Jdu ze sálu sněmovny ven (na záchod) a ve foyer novinářka Deníku N na předsedu Bartoše: 'Ahoj, cos potřeboval?',“ popsal Klaus, čeho byl svědkem.

„Co pirát potřeboval nevím, protože jsem směřoval viz výše. A takhle my si tu žijeme,“ dodal Klaus.

Proti jeho slovům se ovšem zmíněný deník ostře ohradil. „Deník N odmítá tvrzení poslance Václav Klaus ml., který na svém profilu napsal, že redaktorka Deníku N v Poslanecké sněmovně familiérně komunikovala s předsedou Pirátské strany Ivanem Bartošem. Ve Sněmovně dnes žádná z našich redaktorek nebyla a žádná si s předsedou Bartošem netyká. Klausovo tvrzení popřel i Bartoš¨,“ uvedli zástupci deníku na facebooku.

Václav Klaus mladší sice svůj status mezitím smazal, předtím ale příspěvek vidělo velké množství uživatelů a získal i stovky lajků, komentářů a sdílení. „Proto pana poslance vyzýváme, aby se za své lživé tvrzení veřejně omluvil,“ žádá Deník N.

Klaus sice následně chybu uznal, omluvit se ale odmítl. „Spletl jsem si redaktorky dvou plátků (jeden za 18, druhý bez dvou za 20) - tak jsem odpolední status smazal, protože jinak by měly jisté kruhy druhé vánoce, že je na FB nepřesnost. Deníku N se omluvím za nepřesnost (nebylo to schválně), až se oni omluví za dosud všechny jejich publikované články o Trikolóře,“ vzkázal novinářům.

Za svoje chování nicméně Klaus sklidil ostrou kritiku. Na jeho příspěvek zareagoval například právník a bývalý poradce prezidenta Václava Klause Pavel Hasenkopf. „Tak já bych se nejdřív omluvil za evidentní pochybení a až PAK bych "vyjádřil naději", že i oni se omluví mně...“ vzkázal Klausovi mladšímu.

„Vy se nebudete omlouvat za to, že jste, byť zřejmě neúmyslně, lhal dokud se vám Deník N neomluví za co? Lhali o vás? Dokázal jste jim to stejně, jako oni to dokázali vám? Pokud ano, tak o co šlo. Pokud ne, chováte se jak nevychované rozmazlené ukňourané dítě dupající nožičkou. Tohle, že mají být konzervativní hodnoty? Co taková čest? Jedna z hodnot nejtradičnějších a nejkonzervativnějších, říká vám to něco? Co jsou vlastně ty vaše konzervativní tradiční hodnoty? Rodina to není, čest to není, slušnost to není, gentlemanství to není... co to je?“ diví se Klausovu postoji novinář a cestovatel Dan Přibáň.

Další diskutující nicméně přiznávají, že je Klausovo chování vlastně nepřekvapuje. „Myslím, že od Vás nikdo ani nečeká, že byste se omluvil, když jste přistižen při lži,“ rýpnula si jedna z Češek. „Omluvím se až se omluví? Nechodíte na nedělní oběd k Zemanovi? To jsem si myslel, že jste větší frajer. Když udělám chybu omluvím se, nepřipadá mi to těžké,“ přisadil si další.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. novináři Poslanecká sněmovna sociální sítě

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 3 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 6 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

V Bayreuthu zatkli 2 ruské agenty, kteří plánovali útoky v Německu

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy