Václav Krása je v karanténě, přerušil volební kampaň do Senátu

Kandidát do Senátu Václav Krása (za Trikolóru) je v karanténě kvůli kontaktu s osobou nakaženou koronavirem a přerušuje kvůli tomu kampaň. Krása, který se uchází o mandát v horní komoře Parlamentu za Prahu 9, to dnes sdělil ČTK.

"Dnešního dne ukončuji svojí osobní účast v kontaktní kampani v senátním obvodu číslo 24, protože jsem byl v kontaktu s pozitivně testovanou osobou na covid-19. Jsem v karanténě a dnes jsem byl na testu," uvedl kandidát do Senátu.

Někdejšího poslance ODS a Unie svobody Krásu vyslalo do senátních voleb hnutí Václava Klause mladšího (dříve ODS). V kampani ho podpořili mimo jiné poslanec ANO Patrik Nacher, bývalý úřednický premiér Jan Fischer nebo zpěvák Ladislav Kerndl.

Krása patří mezi vyzyvatele nynějšího senátora a scenáristy Davida Smoljaka (za STAN s TOP 09 a Piráty), který mandát obhajuje. Ke kandidátům patří rovněž historik a nynější ředitel Památníku Lidice Eduard Stehlík (za ODS a KDU-ČSL) či mluvčí podnikatelských soutěží David Pavlát (za ČSSD).

Související

Ilustrační foto

Postup výměny průkazů postižených lidí možná bude snazší

Postup pravidelné výměny průkazu osoby se zdravotním postižením se možná v některých případech zjednoduší. Sněmovní sociální výbor dnes podpořil novelu zejména lidoveckých poslanců, podle níž by se neposuzoval zdravotní stav u lidí, kteří mají průkaz přiznaný trvale. Změna by podle autorů ulevila i lékařské posudkové službě.

Více souvisejících

Václav Krása volební kampaň Senátní volby Praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 28 minutami

před 31 minutami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

NATO nerozmístí jaderné zbraně v jiných zemích, říká Stoltenberg

Během své návštěvy Varšavy ujistil šéf NATO Jens Stoltenberg, že Severoatlantická aliance nemá v plánu rozmisťovat jaderné zbraně v dalších zemích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy