Vítězného Voseckého i jeho protikandidáta zklamala nízká účast

Zklamaní z nízké účasti voličů byl vítěz ve volebním obvodu Česká Lípa Jiří Vosecký (SLK, STAN) i jeho protikandidát Vít Vomáčka (ODS). Vosecký chce navázat na svoji dosavadní práci v Senátu.

Na Českolipsku hlasovala jen asi desetina voličů. "Účast je velmi nízká, to mě mrzí. Ale současná situace, jaká je, tak se nelze divit. A zaplaťpánbůh, že přišlo aspoň těch 11 procent voličů. Těm je zapotřebí poděkovat za jejich odvahu," řekl Vosecký, který obhájil post senátora. Ocenil i svého soupeře ve druhém kole. "Chtěl bych mu poděkovat za férovou a slušnou kampaň," dodal.

¨Vosecký před šesti lety ve druhém kole porazil tehdejšího senátora Karla Kapouna (ČSSD). Na své práci v Senátu nic měnit nehodlá. "Chci pokračovat v započaté práci, jsou tam rozdělané poměrně výrazné projekty," uvedl. Zmínil sociální věci a hlavně dopravu. "Jestli chceme rozvoj Českolipska a Libereckého kraje na Prahu z druhé strany, tak je potřeba udělat inteligentní dopravní napojení. To je nejdůležitější pro rozvoj do budoucna, tomu se chci věnovat," dodal.

Vomáčka porážku uznal. "Ti, kteří přišli k volbám, zaslouží jedničku. Nízká účast mě mrzí, ale zkrátka, tak to dnes funguje, je to demokratická volba," uvedl. Zklamán byl ale tím, že nedokázal k volbám přivést víc voličů. "Bylo mým cílem Českou Lípu trochu aktivizovat, což se mi nepodařilo," dodal.

Související

Ivo Valenta

Senátoři Valenta a Vosecký dostali pokutu, chybovali při sněmovních volbách

Praha - Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí udělil pokutu 20 tisíc korun senátorovi a majiteli firmy Synot Ivo Valentovi. Důvodem je chyba při sněmovních volbách, v nichž Valenta jako třetí osoba podporoval Stranu soukromníků a ODS. Za stejnou věc dostal trochu nižší pokutu i senátor Jiří Vosecký (STAN).

Více souvisejících

Jiří Vosecký (senátor STAN) Starostové a nezávislí (STAN) Senát ČR krajské a senátní volby 2020

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy