Vláda bude mít prázdniny, ministři se znovu setkají 17. srpna

Pokud si to nevyžádá zhoršení epidemie koronaviru nebo jiná mimořádná situace, sejde se vláda na pravidelném zasedání 17. srpna. ČTK to dnes řekl mluvčí kabinetu Vladimír Vořechovský.

Příští týden začínají vládní prázdniny, během kterých zastupuje premiéra Andreje Babiše (ANO) v případě nutnosti vicepremiérka Alena Schillerová (za ANO), která jako ministryně financí připravuje během prázdnin návrh rozpočtu na příští rok.

Práce čeká během tradičního volna také ministerstvo školství, které má v srpnu představit možnosti úprav školní výuky pro případ, že na podzim epidemie zesílí. Vláda zatím neschválila ani návrh tohoto úřadu na zavedení možnosti distanční výuky do legislativy. Návrh přitom počítá s rychlým legislativním schválením.

Součinnost Sněmovny předpokládá také dnes představený záměr úpravy volební praxe pro říjnové hlasování o nových krajských zastupitelstvech a části Senátu. Ministerstvo vnitra chce vládě návrh předložit právě 17. srpna. Po diskusi s parlamentními stranami plánuje normu připravit 5. srpna. Do konce srpna by návrh mohly projednat obě komory Parlamentu, podle místopředsedy KDU-ČSL Jana Bartoška se tak stane na mimořádné schůzi dolní komory. Na souhlas vlády čeká také žádost o navýšení rozpočtu ministerstva spravedlnosti na odchodné vězeňské služby či nemocenské.

Prezident Miloš Zeman dovolenou zahájil na začátku července, volno měl do počátku tohoto týdne. Většinu času chtěl strávit na zámku v Lánech. Dnes na Pražském hradě podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka přijal prezidenta Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého. Ve středu bude jmenovat nové soudce, propůjčí generálskou hodnost plukovníku Pavlu Lipkovi a rektorkou Univerzity obrany v Brně jmenuje Zuzanu Kročovou.

Související

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.
Petr Pavel

Pavel se těší největší důvěře mezi vrcholnými politiky, zjistilo CVVM

Nejdůvěryhodnějším z vrcholných českých politiků je podle šetření CVVM prezident Petr Pavel, jemuž věří 54 procent lidí. Je tak jediným politikem, na kterého mají lidé převážně pozitivní názor. Nejvíce lidé nedůvěřují premiérovi Petru Fialovi (ODS) a předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétě Pekarové Adamové (TOP 09). 

Více souvisejících

Vláda ČR Andrej Babiš Alena Schillerová

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy