Vláda musí prodiskutovat možné kompenzace za restrikce, oznámil Babiš

Vláda musí prodiskutovat otázku možných kompenzací pro restaurace a pořadatele akcí, které postihla omezení přijatá kvůli koronaviru, řekl dnes novinářům premiér Andrej Babiš (ANO). Zatím se o tom v kabinetu debata nevedla, uvedl.

Restaurace a bary v Česku musejí ode dneška zavírat nejpozději ve 22:00, omezuje se také počet diváků na venkovních sportovních a kulturních akcích na 2000, na vnitřních na 1000 sedících lidí, pokud jde o akce s více sektory.

Podle Babiše jsou sice opatření nepříjemná, situace s epidemií koronaviru ale není dobrá, zejména v Praze. "Ta opatření jsou na 14 dní a jde o to, aby teď to všichni respektovali. Doufejme, že se nám podaří tu křivku nárůstu nakažených zploštit a zastavit ten nárůst, abychom se mohli postupně vrátit do normálu," řekl.

Od 24. září do 7. října se omezuje otevírací doba provozoven stravovacích služeb a upravuje se konání hromadných akcí. Restaurace a bary budou uzavřené od 22 hodin do 6 hodin.https://t.co/Q01voHWJUf pic.twitter.com/NSSei7PMh9

— Ministerstvo zdravotnictví (@ZdravkoOnline) September 23, 2020

Zpřísnění pravidel v úterý ohlásil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO), ve středu ministerstvo aktualizovaná opatření zveřejnilo. Úřad reaguje na rostoucí počty nakažených koronavirem v Česku. Opatření je omezeno na 14 dnů, to znamená do 7. října 23:59.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Restaurace Vláda ČR Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 36 minutami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Zdroj: David Holub

Další zprávy