Vláda projedná dotaci pro Velkou pardubickou, peníze půjdou na záchody či trofeje

Stát plánuje přispět 2,5 miliony korun na 130. ročník Velké pardubické. Uvádí to ministerstvo zemědělství v materiálu, který dostane v pondělí pro informaci vláda. Celkový rozpočet slavného dostihu je 13,36 milionu korun. Z ministerských peněz se nebudou platit odměny pro nejlepší, které činí téměř sedm milionů korun, nebo občerstvení za milion.

Stát přispěje na tiskoviny, trofeje, zaplatí více než půl milionu korun za ostrahu a také 600.000 korun za služby spojené s dostihy, například za zajištění záchodů, stanů, tlumočníky nebo za hudební produkci. Loni stát akci podpořil pěti miliony korun.

"V rámci záštity je záměr poskytnout finanční podporu ve výši 2,500.000 Kč. Tato suma umožní plně realizovat 130. Velkou pardubickou s dalšími partnery. Letošní rok s ohledem na koronavirová opatření přináší řadu organizačních komplikací - od nutnosti uspořádat všechny kvalifikace během dvou měsíců, po nároky na sektorování prostor a pořadatelskou službu," uvádí ministerstvo.

Akce je podle něj přínosem pro region, zaměstnanost a podporu investic. Dalšími partnery jsou Slavia pojišťovna, město Pardubice, CzechTourism, Pardubický kraj nebo Státní zemědělský intervenční fond.

Velká pardubická se má konat 11. října. Obvyklá návštěvnost bývá kolem 20.000 až 30.000 lidí, letošní ročník však výrazně ovlivní opatření proti šíření koronaviru.

Související

Velká pardubická - Taxisův příkop

Velká pardubická skončila tragédií. Taxis byl pro Stuka fatální, žokeje Lišku oživovali

Favoritem Velké pardubické se letos stal desetiletý valach jménem Sacamiro v sedle s Janem Faltejskem. Čtyřicetiletý žokej již pošesté vyhrál tento slavný dostih, čímž si upevnil druhé místo v historických statistikách za osminásobným vítězem Josefem Váňou. Sacamiro, hnědák trenovaný Evou Petříkovou, předvedl skvělý výkon, když vylepšil svou třetí pozici z minulého roku a získal pro svého majitele největší část z pětimilionové dotace.

Více souvisejících

Velká pardubická Ministerstvo zemědělství pardubice

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 42 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy