Vláda rozhodne v pátek o plošném testování ve školách

Vláda podle premiéra Andreje Babiše (ANO) rozhodne v pátek o plošném testování ve školách. Uskutečnit by se mělo 22. a 29. listopadu.

Premiér to dnes uvedl v rozhovoru pro server Blesk.cz Kabinet, který dnes podal demisi, projedná také plány na uzavření některých akcí pro neočkované od 29.listopadu.

Přesnou podobu zpřísňujících opatření, která budou platit od 29. listopadu, chce odcházející vláda v pátek projednat s experty pětikoalice vytvářející příští kabinet.

V pondělí je má ministerstvo zdravotnictví projednat se zástupci organizací, například kulturních. Rozhodovat o nich bude vláda v úterý odpoledne, uvedl Babiš.

Související

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.
Petr Pavel

Pavel se těší největší důvěře mezi vrcholnými politiky, zjistilo CVVM

Nejdůvěryhodnějším z vrcholných českých politiků je podle šetření CVVM prezident Petr Pavel, jemuž věří 54 procent lidí. Je tak jediným politikem, na kterého mají lidé převážně pozitivní názor. Nejvíce lidé nedůvěřují premiérovi Petru Fialovi (ODS) a předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétě Pekarové Adamové (TOP 09). 

Více souvisejících

Vláda ČR Andrej Babiš Školství

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 59 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy