Vojtěch Filip je po infarktu v nemocnici

Místopředseda Sněmovny a předseda KSČM Vojtěch Filip měl dnes dopoledne infarkt. Lékaři ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) na pražském Karlově náměstí ho zachytili v časném stadiu a Filip je po jejich zákroku ve stabilním stavu s nadějí na časné propuštění do domácí péče.

ČTK to sdělil přednosta II. interní kliniky VFN Aleš Linhart. Zástupci KSČM uvedli, že Filip podstoupil kardiologický zákrok, při kterém mu lékaři zprůchodnili cévy. Filip ČTK napsal, že nemocnici opustí ve čtvrtek a v pátek bude zpět v práci.

Podle mluvčí KSČM Heleny Grofové je Filip nyní v péči lékařů na jednotce intenzivní péče. "Vše dopadlo dobře a jsem v pohodě. V pátek jsem v práci, pustí mě zítra," napsal ČTK Filip v textové zprávě.

Linhart uvedl, že Filip byl přijat s bolestí na hrudi. "Byl zjištěn infarkt myokardu v časném stadiu a ošetřen intervenční metodou. Díky tomu je jeho stav stabilní s nadějí na časné propuštění do domácí péče, pokud nenastane nečekaná komplikace," řekl.

Filipovi se dopoledne podle místopředsedy KSČM Stanislava Grospiče udělalo nevolno ve stranickém sídle v ulici Politických vězňů v Praze. "Byla to náhlá indispozice a byl odvezen rychlou záchrannou službou," uvedl.

Pětašedesátiletý politik bude na jaře obhajovat mandát předsedy KSČM. V čele komunistů stojí od 1. října 2005.

Na Filipově případu je podle Linharta patrné, že v Česku funguje dobře propracovaný systém péče o nemocné s akutním infarktem. "Důležité bylo, že příjezd do kardiocentra neoddaloval a díky tomu je možné očekávat příznivý průběh," uvedl lékař.

Související

Vojtěch Filip

Někdejší lídr komunistů Filip se omluvil Fajtovi za výrok o dluzích

Bývalý předseda KSČM Vojtěch Filip se v únoru omluvil někdejšímu řediteli Národní galerie Praha Jiřímu Fajtovi za svůj výrok z roku 2019, že v institucích, ve kterých působil, vytvořil nekryté dluhy za desítky milionů korun. Muži uzavřeli smír, který pravomocně schválil Městský soud v Praze. Uvedla to dnes Česká televize (ČT). 
Vojtěch Filip (KSČM)

Filip a zbytek vedení KSČM kvůli prohraným volbám rezignovali

Předseda komunistů Vojtěch Filip a všichni členové vedení KSČM dnes rezignovali na stranické posty. Reagovali tak na výsledky voleb, které poslaly KSČM po 30 letech mimo Poslaneckou sněmovnu. Řízením KSČM jsou pověřeni dosavadní první místopředseda Petr Šimůnek a dosavadní místopředseda Václav Ort. Filip označil výsledek voleb za zdrcující porážku. Členem strany zůstává. Už dříve oznámil, že znovu na předsedu KSČM kandidovat nebude.

Více souvisejících

Vojtěch Filip (KSČM) KSČM

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy