Volby 2020: Nejrychleji byly známy výsledky z Žimutic a okrsku v Ústí nad Labem

Nejrychleji byly letos zveřejněny výsledky krajských voleb z jednoho z okrsků v Ústí nad Labem a z Žimutic na Českobudějovicku. Byly známy ve 14:29.

V senátních volbách byly nejrychleji známy výsledky hlasování z prvních okrsků v Praze 5 a Praze 13 a z jednoho okrsku v Praze 19, která patří do do senátního obvodu se sídlem v Praze 9. V okrsku vyhrál tam stávající senátor David Smoljak (STAN) nad historikem Eduardem Stehlíkem (za ODS a KDU-ČSL). V okrscích Prahy 5 a Prahy 13 vítězil ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský (za TOP 09, ODS a STAN) Před dosavadním senátorem Václavem Láskou (Senátor 21). Výsledky se objevily na volebním serveru krátce po 14:30.

V okrsku v Ústí nad Labem zvítězilo hnutí ANO se ziskem 45,45 procenta hlasů. V okrsku dorazilo k volební urně 11 ze 494 zapsaných voličů a účast tedy představovala zhruba 2,2 procenta.

Naopak v Žimuticích činila účast 51,61 procenta. Volit dorazilo 16 ze 31 voličů. Rovněž v Žimuticích zvítězilo hnutí ANO se ziskem 43,75 procenta hlasů.

Před čtyřmi lety byly nejrychleji zveřejněny hlasy v Čečovicích na Domažlicku, a to ve 14:25. První výsledky senátních voleb byly tehdy známy z Prahy-Benic. Na volebním serveru se objevily ve 14:22.

V Královéhradeckém kraji se podařilo nejrychleji sečíst výsledky krajských voleb členům okrskové volební komise v Běcharech na Jičínsku. Voleb se v obci s 214 voliči zúčastnilo 23,83 procenta z nich. Jednoznačně u nich zvítězilo hnutí ANO 2011, které dostalo přes 41 procent hlasů. Za ním s 16 procenty následovala koalice ČSSD a Zelených. 

V Královéhradeckém kraji o místa v krajském zastupitelstvu usiluje 12 subjektů nabízejících voličům celkem 511 kandidátů. Vítězství obhajuje vládní hnutí ANO, které ale před čtyřmi lety po volbách skončilo v opozici.

Související

Ústavní soud, ilustrační foto

Ústavní soud odmítl stížnost muže, který si u voleb nesejmul roušku

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost muže, který si u krajských voleb nesejmul roušku, volební komise jej tak nemohla identifikovat a neumožnila mu hlasovat. Muž se obrátil nejprve na Krajský soud v Brně, volby v Jihomoravském kraji považoval za neplatné. Krajský soud návrhu nevyhověl, správnost jeho rozhodnutí nyní potvrdili také ústavní soudci. Usnesení je dostupné v databázi soudu.
Volby, ilustrační foto

Výsledky senátních voleb 2020 platí, NSS žádné stížnosti nevyhověl

Výsledky letošních voleb do Senátu jsou definitivně platné, Nejvyšší správní soud (NSS) nevyhověl žádné ze sedmi stížností, které dostal v zákonné lhůtě. Jako poslední dnes zamítl společný podnět Aliance národních sil a Jednotných, zjistila ČTK z úřední desky. Stěžovali si na nerovný přístup do médií a nevýhody, které z toho plynou pro mimoparlamentní strany.

Více souvisejících

krajské a senátní volby 2020 Volby Praha Senátní volby Volby krajské ústí nad labem Královéhradecký kraj

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy