Volby v Liberci vyhrají Starostové pro Liberecký kraj před ANO

Komunální volby v Liberci vyhraje podle propočtu ČTK kandidátka SLK, tedy Starostové pro Liberecký kraj. Druhé bude pravděpodobně hnutí ANO. Voličská účast dosáhne přibližně 40,66 procenta. Vyplývá to z dosavadních výsledků sčítání komunálních voleb na www.volby.cz.

Před čtyřmi lety vybírali voliči v Liberci z 12 kandidátek, uspělo jich pět. Zvítězila koalice Starostů pro Liberecký kraj s TOP 09 a KDU-ČSL. Hlasovalo pro ni tehdy 32,1 procenta voličů, v zastupitelstvu společná kandidátka získala 16 ze 39 mandátů.

Druhé skončilo i tehdy ANO, pro které hlasovalo 21,36 procenta a získalo tehdy 11 zastupitelů. Třetí byla Změna pro Liberec, která obsadila šest křesel, za ní skončila ODS se čtyřmi mandáty a do zastupitelstva se dostalo dvěma křesly ještě uskupení Liberec otevřený lidem - LOL!

K volbám přišlo 40,90 procenta voličů. Město vedla po celé volební období koalice tvořená Starosty, ANO a ODS, v zastupitelstvu měla pohodlnou většinu 31 z 39 mandátů, primátorem byl lídr Starostů Jaroslav Zámečník.

Související

Liberec

Policie zasahovala v budově radnice v Liberci

Policie v úterý zasahovala na radnici v Liberci. Konkrétně se jednalo o kriminalisty z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), jejichž zásah potvrdil i primátor Jaroslav Zámečník (SLK). Důvod policejní razie nesdělil. Na magistrátu přesto fungovala všechna pracoviště. 

Více souvisejících

Liberec

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy