Závěrečný účet a účetnictví MV jsou v souladu s předpisy a bez významných chyb

Závěrečný účet a účetnictví ministerstva vnitra (MV) za rok 2021 jsou v souladu s právními předpisy a bez významných chyb. Také údaje, které ministerstvo předložilo pro hodnocení plnění loňského státního rozpočtu, jsou spolehlivé. Uvedl to dnes Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ).

NKÚ kontroloval závěrečný účet a účetnictví MV a také údaje, které ministerstvo předložilo pro hodnocení loňského státního rozpočtu. Kontrola začala během účetního období, takže MV mohlo průběžně opravovat zjištěné nedostatky.

"Po provedených opravách bylo účetnictví MV podle názoru NKÚ vedeno v souladu s právními předpisy. Nesprávnosti ve výši 13,9 milionu korun, které MV neopravilo, neměly významný dopad na účetní závěrku. Účetní závěrka v údajích, které zobrazují činnost MV, tak podle NKÚ podává věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví," uvedl v tiskové zprávě NKÚ.

Kontroloři se zaměřili také na to, jak ministerstvo napravilo nedostatky z minulé kontroly. Zjistili, že MV zavedlo všech 20 opatření, které mu vláda v roce 2016 uložila. NKÚ tehdy při kontrole zjistil v účetnictví MV nesprávnosti za asi 4,9 miliardy korun. Chyby našel zejména ve vykazování závazků z uzavřených smluv a ve vykazování majetku.

Související

Více souvisejících

Ministerstvo vnitra nkú

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy