Přál Zemanovi smrt? Jste lidské prase! Dusno kolem slov europoslance Polčáka nekončí

Poprask kolem slov europoslance Stanislava Polčáka (STAN) nekončí. Podle zástupců Hradu přál smrt prezidentovi Miloši Zemanovi. Od výroků Polčáka se distancoval i jeho stranický šéf Vít Rakušan.

Prezident Miloš Zeman se nechal slyšet, že by zastavil případné stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) v kauze dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo, pokud by došlo k jeho obnovení. Využil by takzvané abolice, uvedl v rozhovoru pro televizi Barrandov.

„Doufám, že nejvyšší státní zástupce rozhodne o zrušení usnesení městského státního zastupitelství až v samém závěru lhůty. Můžeme si jen přát, že souboj Zeman vs. Zeman do té doby rozhodne příroda...“ okomentoval Zemanova slova na sociálních sítích europoslanec Stanislav Polčák (STAN).

Za svoje slova pořádně schytal nejen od Zemanových příznivců, ale i dalších lidí z Hradu a dokonce i od svého stranického šéfa. Podle Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka opozice tlačí na nejvyššího státního zástupce, aby zrušil pravomocné rozhodnutí státních zástupců. „Brutální útok na právní stát!“ zlobil se.

Kritický byl i hradní kancléř Vratislav Mynář. SMS zprávu, kterou Polčákovi poslal, na facebooku zveřejnila jeho manželka, moderátorka Alex Mynářová. „Pane Polčáku, můžeme být konkurence, můžeme být opozice, můžeme mít jiné názory, ale neměli bychom být lidský prase, jako jste vy,“ vzkázal europoslanci Mynář.

A pochopení pro slova Polčáka nemá ani předseda STAN Vít Rakušan. „V demokracii spolu mnohdy musíme umět i nesouhlasit. Dnes nesouhlasím s panem europoslancem Stanislavem Polčákem. Myslím si, že jeho výrok o přírodě byla hloupost,“ napsal na twitteru.

Polčák se ale nechal slyšet, že poprasku kolem svých slov nerozumí. „Zeman otevřeně přeje smrt novinářům, abstinentům a vegetariánům. Prý to jsou bonmoty. Ale jakmile je řeč o něm - a podotýkaným, že šlo o vyjádření, které se asi dalo vyložit více způsoby - je oheň na střeše. Přestože jsem to nemyslel tak, jak to Zemanovi příznivci vykládají. Celkově mi to přijde pokrytecké a ve vztahu k prezidentovi, který pohrdá ústavou a zákony, dvojnásob,“ vzkázal Polčák z pochodu na ochranu klimatu, který se konal v pátek.

Už dříve také uvedl, že Zemanovi smrt nepřál a že jeho slova si někteří vyložili mylně. „Neměl jsem na mysli nic jiného než to, že se panu prezidentovi rozbřeskne, vzpomene si na svoje předvolební sliby a začne podle toho jednat. Z jeho vyjádření je jasné, že to nějaký čas bude trvat,“ poznamenal Polčák,

Související

Stanislav Polčák

Europoslanec Polčák obnovil členství v hnutí STAN

Europoslanec Stanislav Polčák obnovil po osmi měsících své členství ve vládním hnutí STAN. Podle vyjádření na twitteru doložil, že s kauzou kolem pražského dopravního podniku nemá nic společného. Polčák pozastavil členství v hnutí loni v červnu kvůli známosti s obviněným v kauze korupce v pražském dopravním podniku a lobbistou Michalem Redlem. Kvůli kontaktům s Redlem tehdy rezignoval také ministr školství Petr Gazdík (STAN).

Více souvisejících

Stanislav Polčák Miloš Zeman Vít Rakušan (STAN) Jiří Ovčáček Vratislav Mynář

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 43 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelem to neskončí? Napětí kvůli válce v Pásmu Gazy může vyústit v masivní konflikt

Generální tajemník OSN António Guterres ve čtvrtek upozornil, že eskalující napětí ohledně války v Pásmu Gazy a útoku Íránu na Izrael může vyústit v "celoplošný regionální konflikt" na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy