Zeman ve velikonočním projevu vyzval k solidaritě a lásce ke starým lidem

Prezident Miloš Zeman dnes vyzval v dvouminutovém projevu k solidaritě a sounáležitosti. V souvislosti s Velikonocemi, největším křesťanským svátkem, ho o vystoupení požádal kardinál Dominik Duka, uvedl prezident.

V řeči vysílané po poledni Českou televizí zdůraznil, že se nechce věnovat ekonomice, politice ani epidemii koronaviru, ale naději. "Naše společnost samozřejmě není mrtvá, ale je zraněná, a my všichni bychom ji měli uzdravit," uvedl.

"Nemůžeme ji uzdravit nenávistí, která se někdy objevuje na sociálních sítích, ale můžeme ji uzdravit přátelstvím, láskou, vzájemnou sympatií, solidaritou a sounáležitostí," doplnil. Požádal, aby lidé milovali děti, které jsou budoucností.

"Mějme lásku vůči nám, starým lidem, vzhledem k tomu, že už vzpomínáme na naši minulost. A úcta k naší minulosti je součástí národního povědomí," pokračoval. K Velikonocům, které před tím označil i za svátky návratu jara, popřál divákům víru, naději a lásku.

V předcházejícím rozhovoru pro televizi Prima Zeman na dotaz, zda epidemie změní českou společnost, uvedl, že společnost se bude měnit jako se měnila poslední desítky let.

"Myslím že na tuto epidemii budeme vzpomínat jako na něco, co přešlo, jako na povodně, starší na dětskou obrnu nebo plané neštovice, ale nemyslím, že zrovna tato epidemie společnost změní. Bude ji měnit především mladá generace, která teď nastupuje do práce," uvedl.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Velikonoce

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy