Zeman vyzval občany, aby se zapojili do pomoci ve zdravotních a sociálních službách

Expertní tým prezidenta Miloše Zemana dnes podpořil ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha v jeho krocích proti šíření nového typu koronaviru.

Tým současně vyzval občany, aby se začlenili do pomoci ve zdravotních, sociálních a souvisejících službách. Na sociálních sítích o tom po jednání informoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Jednání se zúčastnil i ministr Vojtěch.

"Já jsem hovořil o té aktuální situaci v České republice, o opatřeních, která vláda učinila, diskutovali jsme o tom s týmem pana prezidenta i s panem prezidentem. Musím říct, že mě potěšilo, že všichni vyjádřili maximální podporu v tomto směru; tomu, jak postupujeme," řekl Vojtěch po jednání České televizi.

K záměru premiéra Andreje Babiše (ANO) vyhlásit karanténu pro celé Česko, Vojtěch jen řekl, že se o tom odpoledne povede debata na zasedání vlády. "Určitě je to jedno z řešení, to nejstriktnější, ale na druhou stranu, pravda je, že ta čísla zatím nejsou úplně optimistická," řekl. "Všechna řešení jsou v tuto chvíli na stole, budeme to vyhodnocovat na vládě a uvidíme," dodal.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Česká republika Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy