Zemanova rakovina? Bartík jde opět před soud, veřejnosti poslal jasný vzkaz

Spor mezi někdejším brněnským radním Svatoplukem Bartíkem a Pražským hradem nekončí. Tento týden začíná civilní spor. Komunální politik v roce 2017 uvedl, že prezident Miloš Zeman má rakovinu a že mu zbývá jen několik měsíců života.

Svatopluk Bartík, který se proslavil slovy o rakovině prezidenta Miloše Zemana, se obrátil na veřejnost s prosbou. „Vážení přátelé, jak víte, slavím dnes 44. narozeniny. a také mi začíná soud o 5 milionů korun a omluvu s jistým inženýrem zemanem z prahy, t.č. prezidentem ČR,“ vysvětluje někdejší brněnský zastupitel.

Ten před blížícími se prezidentskými volbami, v listopadu 2017, uvedl na sociální síti Facebook, že dle jeho nejmenovaného zdroje má prezident Miloš Zeman rakovinu, metastáze na více místech, dále uvedl že svou diagnózu zná již několik týdnů, přičemž odmítl léčbu, upřesnil, že prognóza je 3-7 měsíců.

Bartík teď také uvádí, že mu řada lidí vyjadřuje podporu a ptá se, zda a jak mu ve sporu s Hradem mohou pomoci. „Myslím, že narozeniny jsou vhodným dnem vás požádat o konkrétní pomoc. U soudu se Zemanem nebudu totiž obhajovat jen svoje právo, ale i právo kohokoliv jiného na to, abychom před volbami mohli znát, jak je na tom skutečně člověk, který se u voličů v přímé volbě uchází o nejodpovědnější pracovní pozici v tomto státě, přičemž však o svém zdraví vysloveně lže, viditelně zdravotně chátrá, delší dobu se neukazuje na veřejnosti, slibuje zveřejnění vlastní zdravotní dokumentace, aniž by tak pak učinil, a pořád o svém zdravotním stavu melduje, a to i když není tázán, a pak, když tázán je, tak věcně nijak neodpoví,“ píše na svém facebookovém profilu Bartík.

„Jelikož se Ing. Zeman brání všemi prostředky a to i nezákonnými, mají moji advokáti fůru práce. trestní část, se kterou mi pomáhal Mgr. Michal Mazel, skončila Zemanovou prohrou, státní zástupce návrh na moje souzení trestním soudem odložil s tím, že se nic nestalo, žádná škoda nikomu nevznikla, neměl jsem žádný úmysl nikoho poškodit,“ připomíná někdejší komunální politik dosavadní průběh sporu.

Tím ale celá kauza nekončí. „Zítřkem začne civilní část sporu, kde mi hrozí toliko pouze povinnost se omluvit a nahradit žalobci údajně vzniklou škodu ve výši 5 milionů korun. v této fázi mne zastupuje advokát Pavel Uhl, absolvent pražských práv a brněnské politologie, expert na osobnostní a příbuzné právo,“ popisuje Bartík.

Ty, kteří by jej chtěli podpořit, proto vyzval k zaslání finanční pomoci. „Pokud cítíte, že v tomto právním sporu nebojuji pouze za sebe, ale za celý výše popsaný veřejný zájem, budu rád, když mě podpoříte finančně na mém účtu. Garantem, že tato sbírka půjde jen na náklady právního zastupování, je advokát a můj kamarád Lubor Tichý, který dostane k účtu potřebná práva a vždy po konci sudého měsíce do tohoto vlákna napíše bilanci (vybráno/zaplaceno),“ vysvětluje.

Bartík dodal, že sbírka skončí, jakmile bude zřejmé, že soudní pře vyčerpala na obou stranách řádné i mimořádné prostředky. Případný přebytek bude neprodleně zaslán na konto protikorupční organizace oživení.

Související

Více souvisejících

Svatopluk Bartík Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 43 minutami

před 44 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

ČT24 od května dostojí svému názvu a bude živě vysílat celý den

Česká televize chce, aby zpravodajský kanál ČT24 živě vysílal od května nepřetržitě celých 24 hodin denně. V současnosti má přestávku mezi půlnocí a šestou hodinou ráno. Radu ČT o tom ve středu informoval generální ředitel České televize Jan Souček.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy