Byznys

Související články:

Ilustrační foto

Rusko zavádí zákaz přepravy zboží polskými kamiony

Ruská vláda zakázala přepravu zboží polskými kamiony po ruském území, uvedlo dnes ministerstvo dopravy. Zákaz se kvůli zásobování nezbytným zbožím nevztahuje na Kaliningradskou oblast, nejzápadnější výspu Ruska, která leží u pobřeží Baltu mezi Polskem a Litvou a nemá pozemní hranici s Ruskem.
Jak správně připravit jídlo ve fritovacím hrnci?

Jak správně připravit jídlo ve fritovacím hrnci?

Každý známe klasické „friťáky“ a většina z nás je doma používá. Fritování se stalo oblíbenou formou přípravy jídla pro svou rychlost a jednoduchost. Pokud fritovací hrnec také rádi používáte, osvojte si tipy a triky, jak fritovat jako profesionál.
ČEZ

ČEZ vyplatí rekordní dividendu 145 Kč za akcii

Energetická firma ČEZ oznámila, že vyplatí svým akcionářům rekordní dividendu z loňského očištěného zisku. Podle schváleného návrhu na valné hromadě obdrží akcionáři 145 korun za každou akcii, což znamená téměř celý zisk ve výši 78 miliard korun. Tato dividendová výplata představuje nejvyšší částku v historii společnosti. Z celkové částky bude stát obdržet 54 miliard korun. ČEZ to uvedl na svém webu.
Krok za krokem k dokonalému spánku: Jak vybrat matraci přesně na míru?

Krok za krokem k dokonalému spánku: Jak vybrat matraci přesně na míru?

Pro dobrou náladu je kvalitní spánek naprostou nezbytností. Dostatek odpočinku je důležitý pro zdraví. Mnoho lidí má přitom se spánkem problémy. Ty mohou být způsobeny různými faktory, jedním z těch nejdůležitějších je nevhodná matrace. Proto je důležité si postel pečlivě vybírat, abyste se v noci nepřevalovali.
ČEZ

ČEZ: Dividenda budou v roce 2023 vyplaceny bez zvláštních opatření

Podle představenstva energetické skupiny ČEZ je společnost schopna pokrýt výplatu dividend  akcionářům ve výši 145 Kč na akcii z vlastních zdrojů, aniž by bylo nutné přijímat mimořádná opatření. Tato výplata by téměř odpovídala celému očištěnému loňskému zisku. Vedení ale upozorňuje, že takový krok by mohl snížit likviditu a kreditní rating společnosti v budoucnosti. Návrh na zvýšenou dividendu, který podalo ministerstvo financí, je v souladu s předpisy a bude projednán na valné hromadě společnosti.  
Ilustrační foto

Twitter míří k soudu. Hudební vydavatelé po něm chtějí miliardy

Skupina sedmnácti hudebních vydavatelů v USA podala žalobu proti společnosti Twitter. Tvrdí, že platforma umožnila porušení autorských práv téměř 1700 skladeb. Národní sdružení vydavatelů hudebních nosičů (NMPA) požaduje odškodné ve výši přesahující 250 milionů dolarů (tj. zhruba šest miliard Kč). Uvedl to server CNN. 
Návrhy na perfektní plesové šaty pro každý typ postavy

Návrhy na perfektní plesové šaty pro každý typ postavy

Jestliže hledáte trendy plesové šaty, musíte při jejich výběru zvážit hned několik důležitých parametrů. Že nevíte, o která kritéria se jedná? Nezoufejte a čtěte dále. My vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme.
Peníze, ilustrační foto

S příjmy vychází snadno téměř polovina domácností, druhá polovina je na tom výrazně hůře

Průzkum provedený CVVM v období od konce března do druhé poloviny května 2023 zkoumal, jak lidé vnímají současnou socioekonomickou situaci svých domácností. Respondenti byli dotázáni na obtíže spojené s jejich příjmy, zda se jejich domácnost v posledním roce dostala do finanční tísně a zda považují svou domácnost za bohatou nebo chudou. Ukázalo se, že lidé v Česku vycházeli letos na jaře s příjmy lépe než loni na podzim a situaci snadno zvládala více než polovina dotázaných. Naopak téměř polovina pak vycházela obtížně.
Dovolená, ilustrační foto

Kam letos na dovolenou, aby se vyplatila kvůli kurzu koruny a inflaci? Budete překvapeni

Před blížícími se prázdninami se Češi nacházejí ve fázi rozhodování, kam letos vyrazit na dovolenou. Při výběru z oblíbených dovolenkových destinací se musí zaměřit na dva klíčové faktory: kurz české koruny vůči měně dané destinace a meziroční inflaci této destinace. Cílem je nalézt destinaci, kde se koruna po zohlednění inflace vůči tamní měně nejvíce posílila a letos je tak nejvýhodnější z hlediska nákladů.
Česká národní banka

Finanční sektor je odolný. ČNB vypustí jedno z pravidel pro poskytování hypoték

Dnes se Bankovní rada České národní banky sešla k projednání Zprávy o finanční stabilitě pro jaro 2023, která hodnotí stav a odolnost domácího finančního sektoru vůči nepříznivým vlivům. Tato zpráva posloužila jako východisko pro stanovení makroobezřetnostní politiky, která se zaměřuje na řízení rizik a stabilitu finančního systému. Hlavními nástroji této politiky jsou určování kapitálových rezerv bank a stanovení maximálních limitů pro poskytování spotřebitelských úvěrů zajištěných obytnými nemovitostmi. ČNB to uvedla na svém webu.
Daně, ilustrační foto

V Česku dnes končí lhůta pro zaplacení daně z nemovitosti

Dnes končí lhůta pro uhrazení daně z nemovitosti. Daňová povinnost se týká majitelů nemovitostí v České republice a je zdrojem příjmů pro místní samosprávy. Kdo zmíněnou daň neuhradil má dnes poslední den na to, aby se vyhnul možným sankcím a nepříjemnostem.
Ilustrační foto

Česká ekonomika v 1. čtvrtletí klesla o 0,4 procenta

Podle zpřesněného odhadu se hrubý domácí produkt v 1. čtvrtletí mezičtvrtletně nezměnil a meziročně klesl o 0,4 %. Meziroční pokles HDP byl ovlivněn zejména nižšími výdaji na konečnou spotřebu domácností a úbytkem zásob, naopak pozitivně působila zahraniční poptávka. Český statistický úřad to uvedl v tiskové zprávě.
Sociální síť Facebook a Twitter

Twitter ustoupil od kodexu EU o dezinformacích

Americká společnost Twitter se podle eurokomisaře pro vnitřní trh Thierryho Bretona rozhodla nepřistoupit k naplňování unijního kodexu o dezinformacích. Nicméně, jak uvedla agentura Reuters, to nezbavuje provozovatele sociální sítě Twitter povinností v této oblasti. Toto oznámení přišlo v pátek pozdě večer.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy