Byznys

Související články:

ilustrační fotografie

Chystaná modernizace D1 se opět posouvá

Praha - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) znovu odložilo termín pro podávání nabídek na opravu prvních úseků dálnice D1. Již posunuté datum, do něhož se měly dávat žádosti, mělo vypršet v úterý, zdržení o měsíc je kvůli novému auditu zadávací dokumentace, informovala mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.
ilustrační fotografie

Český trh práce čeká stagnace

Praha - Zaměstnavatelé v České republice nebudou ve třetím čtvrtletí 2012 měnit výrazně počty zaměstnanců. Vyplývá to z průzkumu "Manpower Index trhu práce" zveřejněného v úterý.
ilustrační fotografie

Nejen Španělsko, ale i Itálie bude potřebovat zahraniční pomoc

Vídeň - Rakouská ministryně financí Maria Fekterová nevylučuje, že Itálie bude muset v příštích měsících kvůli vysokým nákladům na půjčování si peněz na trhu požádat evropské partnery o finanční pomoc. Informovala o tom v noci na úterý agentura Reuters.
ilustrační fotografie

Lidé chtějí energeticky soběstačné Česko

Praha - Lidé si přejí energeticky soběstačnou Českou republiku s vyšším podílem obnovitelných zdrojů v energetickém mixu a s menším počtem dolů na uhlí a uran. V úterý o tom prostřednictvím výsledků šetření SC&C informovala Aliance pro energetickou soběstačnost (AES).
ilustrační fotografie

Zoufalé oběti exekucí dřou i banky

Praha - Dlužníka, který se vyseká ze spárů exekuce, nemá ještě vyhráno - po zaplacení dlužné částky a odměn pro exekutora ho čeká uhrazení ještě jedné položky: bankovní poplatek za vedení obstaveného účtu, který mnohdy přesahuje tisíc korun. Píši to v úterý Lidové noviny.
Ilustrační fotografie

Kalousku, lidem "krvácí" peněženky! Sniž daň z benzinu a nafty

Praha - Ceny benzínu představují vážný problém pro téměř čtyři pětiny Čechů, kvůli rostoucím cenám pohonných hmot musely výrazněji omezit soukromé cesty autem dvě třetiny Čechů. Z průzkumu společnosti SANEP zveřejněného v pondělí také vyplývá, že většina podporuje snížení spotřební daně u pohonných hmot.
Ilustrační fotografie

Vláda rozhodne o zrušení snížených sazeb minimální mzdy

Praha - Malé pracovní zkušenosti, nízký věk ani invalidita od příštího roku už nemají být důvodem pro nižší minimální mzdu než je 8000 korun měsíčně. Počítá s tím návrh vládního nařízení, které má ve středu potvrdit Nečasův kabinet.
Zkažené potraviny v obchodech? Tragická zkušenost třetiny Čechů

Zkažené potraviny v obchodech? Tragická zkušenost třetiny Čechů

Praha - Zkažené nebo prošlé potraviny v posledním roce koupila zhruba třetina zákazníků, kteří potravinářské produkty vkládají do svých nákupních košíků. Zhruba pětina lidí měla tuto špatnou zkušenost opakovaně. Vyplývá to z průzkumu společnosti Médea Research, který zveřejnil internetový časopis Retail Info Plus.
Ilustrační fotografie

Olomoucké mega obchodní centrum jde do dražby!

Olomouc - Jedno z největších moravských obchodních center Olomouc City jde do dražby, v Česku bude prodej tohoto 18 tisíc metrů čtverečních velkého nákupního centra ojedinělý. V pondělí o tom informovala společnost Naxos, která bude dražbu realizovat.
Ilustrační fotografie

ÚOHS prověří tendr ministerstva dopravy na rychlíky

Praha/Brno - Dceřiná firma nizozemských státních drah, firma Abellio CZ, podala podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ohledně tendru ministerstva dopravy na rychlíky na trať Olomouc - Krnov - Ostrava. Firma to sdělila pondělí.
Bitevník L-159 Alca

Zájem o bitevníky L-159 Alca je po 15 letech frustrující

Praha - Lehký bojový letoun Aero L-159 Alca, který se poprvé představil veřejnosti 12. června 1997, zůstane asi nadlouho posledním vojenským strojem vyvinutým českými inženýry. Letadlo, postavené na základně elegantního cvičného albatrosu z konce 60. let, nesplnilo naděje svých tvůrců a jeho jediným provozovatelem je i po patnácti letech české vojenské letectvo. Snahy o export "stopadesátdevítek" do Asie, Jižní Ameriky či na Blízký východ zatím vyšly naprázdno.
Ilustrační fotografie

Analytici v Česku odhadují pokles inflace na 3,1 procenta

Praha - Český statistický úřad (ČSÚ) v pondělí zveřejní údaje o květnové inflaci v ČR. Ta podle odborníků oslovených agenturou Reuters klesla na 3,1 procenta, v dubnu spotřebitelské ceny v České republice meziročně klesly na 3,5 procenta.
Ilustrační fotografie

Dluhová krize eurozóny "zabíjí"! Blíží se okamžik pravdy

Londýn - Dluhová krize eurozóny podle britského ministra financí Georga Osborna ničí křehké oživení britské ekonomiky a evropští lídři se po více než dvou letech nejistoty podle něj blíží "okamžiku pravdy". Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na list Sunday Telegraph.
Ilustrační fotografie

Agentura Moody's hrozí eurozóně: Snížíme vám rating!

New York - Mezinárodní ratingová agentura Moody's varovala, že vývoj v bankovním sektoru Španělska a rostoucí riziko, že Řecko může opustit eurozónu, by mohly vést ke snížení ratingu některých zemí eurozóny. Informovala o tom v neděli agentura Reuters.
Ilustrační fotografie

Konečně! Otročina pro stát skončila

Praha - Podle výpočtu Liberálního institutu je 9. červen dnem daňové svobody. Je to pomyslný termín, který ukazuje, jak velkou část roku občané takzvaně vydělávají na stát, informoval agenturu Mediafax analytik Liberálního institutu Aleš Rod.

Aktuálně se děje

před 7 minutami

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy