Byznys

Související články:

Ilustrační fotografie

Eurozóna směřuje k ekonomické vládě

Soul - Skupina zemí platících eurem se pohybuje směrem k ekonomické vládě, uvedl v pátek francouzský premiér François Fillon před klíčovým nedělním zasedáním Evropské rady. Informovala o tom agentura AFP.
Ilustrační fotografie

Daňový bonus místo stravenek nechceme, říká 93 % lidí

Praha - Daňový bonus jako náhradu za podporu zaměstnaneckého stravování odmítá 93 procent ekonomicky aktivních Čechů. Vyplývá to z v pátek zveřejněného průzkumu společnosti Factum Invenio, který se dotazoval na chystanou daňovou reformu ministra Miroslava Kalouska (TOP 09).
Barack Obama, prezident USA

Obama slibuje: Spojené státy eurozóně pomohou!

Washington - Americký prezident Barack Obama během čtvrteční videokonference s lídry Evropské unie slíbil pomoc eurozóně. Detaily si státníci upřesní na setkání skupiny G20 na začátku listopadu, informovala o tom agentura Reuters.
Ilustrační fotografie

Mladí dluží obrovské částky! Je to dobrý start do života?

New York - 18 bilionů českých korun. Bilion amerických dolarů. Tak přesně tolik podle posledních údajů, které uveřejnil deník USA Today, dluží mladí Američané – studenti. Objem nesplacených studentských půjček v USA předčil dluh na kreditních kartách. Vyvstává tím obrovský problém – lidé těsně po absolvování univerzity budou začínat kariéru a zakládat rodinu s dluhovou zátěží. Je to dobře?
Ilustrační fotografie

Řecký parlament definitivně schválil úsporná opatření

Atény - Poslanci řeckého parlamentu ve čtvrtek definitivně schválili zákon o úsporných opatřeních snižujících platy i počty státních zaměstnanců a důchody a zvyšujících daně. Informuje o tom agentura Reuters s tím, že úspory jsou nezbytnou podmínkou půjček od Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu.
Ceny pneumatik letí vzhůru! Zásoby se tenčí!

Ceny pneumatik letí vzhůru! Zásoby se tenčí!

Praha - Výměna letních pneumatik za zimní se jako každý rok stává noční můrou vysokého počtu řidičů. Díky nové vyhlášce a dostatečné pozornosti médií se zimních pneumatik prodává několikanásobně více než v minulých letech. I přes silné předzásobení hrozí problémy řidičům, kteří chtějí levnější obutí.
Ilustrační fotografie

Češi žijí od výplaty k výplatě!

Praha - Od výplaty k výplatě žije více než čtvrtina obyvatel České republiky. Problém vyjít se svým příjmem má 26,7 procenta Čechů, ukázal průzkum společnosti SANEP, jehož výsledky byly zveřejněné ve čtvrtek.
Ilustrační fotografie

Rusové jsou nejsilnější zahraniční vlastníci českých firem

Praha - Ruští podnikatelé vlastní až sedmnáct tisíc společností působících v České republice, a jsou tak nejčastějšími zahraničními vlastníky tuzemských firem. Vyplývá to z ve středu zveřejněného exkluzivního průzkumu společnosti Čekia pro Českou televizi.
POZOR na kuřata z Francie, varuje Státní veterinární správa

POZOR na kuřata z Francie, varuje Státní veterinární správa

Praha - Z 80 namátkově vybraných vzorků kuřat z Francie jich 77 nevyhovělo jakostním požadavkům, varoval ve středu mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben. Vadná zásilka obsahuje více než 21 tun mražených kuřat s droby jakosti B od výrobce DOUX S. A.
Ilustrační fotografie

Hypotéky rekordně zlevňují, potvrzuje nová statistika

Praha - Úrokové sazby u hypoték poklesly ze srpnových 4,09 procenta na zářijových 3,89 procenta, tříleté a pětileté fixace nabízejí historicky nejnižší úrokové sazby. Vyplývá to z aktuálního Fincentrum Hypoindexu zveřejněného ve středu.
Ilustrační fotografie

Koruna posílila na 24,85 CZK/EUR

Praha - Česká měna zahájila středeční obchodování zisky, aktuálně (12:00) se pohybuje na úrovni 24,85 CZK/EUR, což v porovnání s úterním závěrem (24,95) znamená posílení o 0,4 procenta. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Finsko: Moskva je nyní nepřítel č. 1 a proto roste vysoký plot na hranici

Finští pohraničníci vybaveni i běžkami monitorují východní hranici země, která představuje nejnovější a nejdelší hranici NATO s hlavním protivníkem Aliance, s Ruskem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy