Byznys

Související články:

Ilustrační fotografie

Sazka má vypínat rebelům terminály. Provozovatelé se bojí o své kauce

Praha - Prozatímní věřitelský výbor Sazky je znepokojený informacemi o tom, že Sazka bude ukončovat smlouvy s rebelujícími provozovateli terminálů, správce má zajistit pořádek. Jak zjistila agentura Mediafax, vyplývá to z dokumentu zveřejněného ve čtvrtek na internetové verzi insolvenčního rejstříku.
Ilustrační fotografie

O půlnoci končí platnost papírových padesátikorun

Praha - Od půlnoci ze čtvrtka na pátek pozbývá platnosti papírová padesátikoruna s vyobrazením svaté Anežky České na lícní straně, v oběhu zůstane pouze mince z dílny akademického sochaře Ladislava Kozáka. Informovala o tom Česká národní banka (ČNB).
Ilustrační fotografie

Dealerské fígle na důchodce! Skoro až teror!

Praha - Na předváděcí reklamní akce pro seniory se množí stížnosti. Lidé jsou prý vystavováni extrémnímu nátlaku. Stát nemá sílu praktiky obchodníků změnit. Posílí tedy práva klientů. Ve čtvrtečním vydání o tom informuje Mladá fronta Dnes.
Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09

Jak jsou na tom politické strany? TOP 09 vydělala 37 milionů

Praha – Koaliční TOP 09 se projevila jako dobrý hospodář. Ve středu zveřejnila finanční zprávu, podle níž jí po odečtení všech nákladů zbylo 36,9 milionu korun. Své hospodářské výsledky musí nejpozději do pátku ukázat i další politické strany. Informuje o tom ČTK.
Ilustrační fotografie

Rodiny se bojí krize. Raději šetří

Praha - Naprostá většina Čechů ve svých domácnostech šetří, výdaje dopředu pečlivě zvažuje. Vyplývá to z výsledků nejnovějšího průzkumu agentury STEM o ekonomickém chování českých domácností.
Ilustrační fotografie

Ječmínek: Je nepřijatelné, aby za Sazku dále jednal Hušák

Praha - Předseda představenstva a generální ředitel loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák by neměl vést další jednání o osudu firmy. Ve středu to na mimořádné tiskové konferenci prohlásil místopředseda představenstva Sazky Roman Ječmínek.
Ilustrační fotografie

Telefónicu O2 stíhá ÚOHS - Kvůli ADSL!

Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zahájil správní řízení s firmou Telefónicou O2, podezírá ji ze zneužití dominantního postavení v oblasti vysokorychlostního připojení k internetu. Agentuře Mediafax to ve středu potvrdil předseda ÚOHS Petr Rafaj.
Ilustrační fotografie

Získáte důchod? Jaké podmínky budete muset splnit?

Praha – Vláda sice slibuje penzijní reformu, která občanům zajistí důchody, ale ani tak není jisté, že důchod dostanete. Musíte k tomu totiž splnit dvě podmínky, které jsou čím dál přísnější. Informuje o tom online deník E15.
Ilustrační fotografie

Rušením benefitů vzroste tlak na zvyšování mezd

Praha - Zavedení zaměstnaneckých paušálů místo daňového zvýhodnění benefitů zvýší zaměstnavatelům náklady, zaměstnanci totiž budou vyvíjet tlak na zvyšovaní mezd. Informovala o tom v úterý Unie zaměstnavatelských svazů.
Ilustrační fotografie

Firma bez zaměstnanců dostane od IKEM 1,8 miliardy

Praha - Podezřelá zakázka v pražské klinice IKEM odčerpá ze zdravotnictví mnohem více peněz, než se tušilo. Neznámá firma bez zaměstnanců Kardioport dostane od nemocnice v příštích čtyřech letech v rámci obří zakázky téměř 1,8 miliardy korun, píší v úterním vydání Hospodářské noviny.
Ilustrační fotografie

Firmám se rýsují miliardy korun z povolenek navíc

Praha - Českým podnikům včetně energetické jedničky ČEZ roste naděje, že nečekaně získají desítky miliard korun navíc díky většímu přídělu evropských povolenek. Uvádí to úterní vydání deníku E15.
Aleš Hušák

Hušák: Jednání o poskytnutí úvěru zkrachovala. Proč?

Praha - Podle generálního ředitele a předsedy představenstva Sazky Aleše Hušáka jednání o poskytnutí úvěru zkrachovala; Hušák to uvedl v insolvenčním návhu, který v pondělí dorazil na Městský soud v Praze. Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.
Ilustrační fotografie

Benzin nepatrně zlevnil. Kde načerpáte nejlevněji?

Praha - Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic v uplynulém týdnu pokračovaly ve stagnaci, benzin Natural 95 nepatrně zlevnil o osm haléřů na 34,06 Kč, nafta naopak zdražila o jeden haléř na 33,80 Kč. Vyplývá to z pondělních údajů společnosti CCS.

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Naše vojáky na Ukrajině nechceme, řekli rozhodně Poláci. Jednotky NATO taky ne

Více než 70 procent Poláků neschvaluje vyslání svých vojáků ani vojáků Severoatlantické aliance na Ukrajinu. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, který provedl institut IBRIS pro polský deník Rzeczpospolita.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy