Byznys

Související články:

ČNB

ČNB opět nechala základní úrokovou sazbu na sedmi procentech

Dnes bankovní rada České národní banky (ČNB) podle očekávání opět ponechala základní úrokovou sazbu na sedmi procentech. Tato sazba zůstává na stejné úrovni od června loňského roku. Dnes také bankovní rada oficiálně ukončila intervenční režim, který sloužil k podpoře kurzu koruny a byl zahájen v květnu 2022.
BMW Group v Sokolově v České republice slavnostně otevřela svůj nový testovací a vývojový polygon – Future Mobility Development Center (FMDC) Prohlédněte si galerii

BMW otevřelo v Česku největší svůj testovací areál na světě o rozloze 600 hektarů + FOTO

V Sokolově v České republice BMW Group koncem července slavnostně otevřelo svůj nový vývojový a testovací komplex s názvem Future Mobility Development Center (FMDC). Během této události byl slavnostně zahájen provoz testovacího areálu, který bude sloužit pro vývoj a testování plně automatizovaných řídících systémů, sdělila automobilka v tiskové zprávě.
Pepco

Mateřská firma obchodní sítě Pepco zkrachovala

Mezinárodní společnost Steinhoff International ukončuje činnost po pěti letech od vypuknutí účetního skandálu. Akcionáři se na mimořádné valné hromadě rozhodli zrušit holding vlastnící například obchody Pepco.
Microsoft

Evropská komise vyšetřuje Microsoft kvůli spojování jeho produktů

Evropská komise (EK) zahájila vyšetřování americké softwarové společnosti Microsoft kvůli propojení sady kancelářských nástrojů Office s aplikací pro videokonferenční hovory Teams. Komise tvrdí, že tato praxe může narušovat hospodářskou soutěž. V tiskové zprávě uvedla, že jako exekutivní orgán Evropské unie má rozsáhlé pravomoci a může uvalit vysoké pokuty.
Pivovar Heineken

Stovky západních firem Rusko navzdory válce neopouští. Proč v zemi zůstávají?

Po plnohodnotné invazi Ruska proti Ukrajině z loňského února řada společností ze západních firem opustila ruský trh. Jako příklad může sloužit síť restaurací s rychlým občerstvením McDonald’s. Prodala více než 800 místních restaurací. Některé ale zůstávají – mezi největší patří Procter & Gamble, Nestlé, Unilever, Mondelez a další tři stovky. 
TikTok, ilustrační foto

TikTok zavádí textové zprávy, vyostří tím soupeření sociálních sítí

Čínská aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok bude nově nabízet možnost poslat jen textovou zprávu. Firma to oznámila na svém webu. Rozhodnutím tak vyostří konkurenci mezi velkými sociálními sítěmi, uvedla dnes BBC. Platforma se také chystá ve Spojených státech uvést do provozu internetový prodej, napsal dnes ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).
Daně, ilustrační fotografie.

Česko by mělo mít stabilnější daňový systém. Najít ideál ale není lehké

Pro řadu ekonomů, analytiků, ale i globálních investorů se mohou zdát být české veřejné finance v neradostném stavu. Často se objevují i výrazy jako tristní či žalostné. Faktem je, že jen při sledování letošních měsíčních výsledků hospodaření státu, se může z jeho záporných čísel zatočit hlava. I proto se kabinet Petra Fialy rozhodl pro opatření, která se označují jako úsporný balíček a mají zvrátit trend zadlužování země. Podle plánu vlády mají přinést v roce 2024 úspory ve výši 62 miliard a nové příjmy 32 miliard korun. O rok později by souhrnné číslo příjmů mělo dosáhnout hodnoty 147,5 miliardy korun navíc.

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

Chladné počasí pokračuje. Meteorologové očekávají další mrazivé noci

Mrazivé noci budou pokračovat i v tomto týdnu, vyplývá z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Během nadcházející noci klesnou teploty pod nulu na většině území. Uprostřed týdne pak může i sněžit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy