Automobilka Škoda Auto plánuje vlastní očkovací centra

Automobilka Škoda Auto připravuje vlastní očkovací centra. Firma čeká, až bude možné nakoupit vakcíny pro zaměstnance. Podle interního průzkumu má o očkování zájem více než polovina zaměstnanců.

Automobilka má na proočkování svých zaměstnanců eminentní zájem, počítá i s očkováním agenturních zaměstnanců a zaměstnanců integrovaných firem, řekl dnes ČTK vedoucí komunikace podniku Tomáš Kotera. Aktuální odhadované náklady na očkování a související projekty se pohybují v nižších desítkách milionů korun.

Ve svých třech výrobních závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí připravuje 15 stacionárních očkovacích center a k tomu tři mobilní, která bude možné přemístit a ihned využít podle aktuální potřeby. "Denně jsme schopni naočkovat až 1200 zaměstnanců. Již máme zajištěno patřičné množství jehel a tuberkulinových stříkaček, které jsou pro očkování nezbytné. Očkování bude personálně zajištěno interním zdravotním personálem," řekl Kotera.

"V tuto chvíli je pro nás tedy zásadní otázkou, kdy bude možné od státu získat vakcíny, respektive zda nám bude umožněno je od dodavatele napřímo nakoupit," uvedl Kotera. Firma nyní vypracovává detailní plán a schéma očkování.

Škoda má registrované vlastní očkovací centrum. "Věříme, že budeme ze strany státu co nejdříve osloveni. V tuto chvíli není podle vakcinační strategie možné vakcínu nakoupit a prodávat jinak než přes Ministerstvo zdravotnictví ČR," uvedl Kotera. Škoda Auto poslala k vakcinační strategii připomínku, v případě nedostatečného zájmu prioritních skupin chce mít možnost očkování bez odkladu nabídnout zájemcům z řad zaměstnanců.

Očkování bude pro zaměstnance zdarma. "Vyvíjíme také vlastní elektronický vakcinační průkaz, aby se zaměstnanec mohl kdekoliv a kdykoliv prokázat, že je naočkovaný," uvedl Kotera. Škoda umožňuje zaměstnancům nechávat se na koronavirus testovat, toto testování je pro ně taktéž zdarma.

Podle mluvčí kladenského závodu Lego Markéty Vaňkové se o případném očkování zaměstnanců bude ještě jednat. "V tuto chvíli nemohu nic potvrdit," řekla ČTK mluvčí. Možnost očkování pracovníků přímo v distribučním centru v Dobrovízi řeší také Amazon, ale podle PR manažerky Miroslavy Jozové k tomu zatím nemůže společnost poskytnout více informací.

Ředitel společnosti GZ Media Michal Štěrba ČTK dnes řekl, že firma žádné vlastní očkování zatím nechystá. "Snažili jsme se zjistit více informací, ale nepodařilo se nám zjistit, jakým způsobem obstarat vakcíny," řekl Štěrba.

Související

Škoda Superb 4 Prohlédněte si galerii

Škoda představila čtvrtou generaci vlajkové lodi Superb. Na jejím vývoji se podílela umělá inteligence

Automobilka Škoda dnes večer představila čtvrtou generaci své vlajkové lodi. Superb. Bude dostupná v šesti variantách motoru včetně mild-hybrid a plug-in hybrid. Nová generace bude mít také novější podvozek založený na technologii DCC+. Na vývoji nového vozu se podle informací představených na tiskové konferenci podílela i umělá inteligence.
Skici exteriéru čtvrté generace modelu Superb Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Nová Škoda Superb čtvrté generace. Jak se vám líbí?

Škoda Auto představila skici exteriéru svého nadcházejícího modelu Superb čtvrté generace, který se připravuje na svou světovou premiéru. Nový design nese prvky Modern Solid designového jazyka a zahrnuje zdokonalené Matrix-LED přední světlomety a zadní světla s krystalickými detaily. Globální představení vozu Superb proběhne živě 2. listopadu v 19:00 SEČ. Uvádí automobilka ve své tiskové zprávě, kterou má redakce EuroZprávy.cz k dispozici.

Více souvisejících

Škoda očkování

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy