Blue Style: Ceny letních zájezdů se nezvýší, naopak mohou klesnout

Ceny letních zájezdů se podle obchodní ředitelky cestovní kanceláře Blue Style Lenky Pátek nezvýší. Budou stejné jako loni, případně mohou dokonce o deset až 15 procent klesnout. Blue Style začne první týden v červenci vypravovat lety do Řecka a Bulharska. Většina hotelů z původní nabídky se podle Pátek otevře, částečně se však s ohledem na aktuální situaci původní nabídka změní.

Blue Style již eviduje zvýšenou poptávku klientů, kteří uplatní na cestu poukaz za zrušený zájezd, i zcela nových zákazníků. Pátek to řekla novinářům na dnešní tiskové konferenci.

Pátek připustila, že kvůli zvýšeným bezpečnostním a hygienickým opatřením budou mít hotely vyšší náklady, proto také ne všechny z důvodu finanční rentability otevřou. Hoteliéři však podle ní dlouho čekali, až budou moci obnovit provoz. "Jednání o cenách vedou k tomu, že tato sezona nebude nějak výdělečná pro nikoho," řekla.

Neotevření všech hotelů není podle Pátek vždy otázkou finančních problémů. Některý hotelový řetězec podle ní neotevře hotel na některém z ostrovů a hosty se bude snažit soustředit do jiného hotelu, často vyšší kvality, aby jim zajistil co nejlepší služby. Na některých ostrovech se podle ní do budoucna změní systém vytěžování hotelů. Příkladem může být řecký ostrov Zakynthos, kde byli hoteliéři zaměřeni na britskou klientelu. "Paradoxně se třeba otevírají českým klientům a budeme je moct nabízet do budoucna, když jsme před tím nemohli, protože je Britové měli exkluzivně," vysvětlila.

Lidé, kteří letos v létě vyrazí na dovolenou, se podle Pátek nemusejí obávat velkých omezení při pobytu. Naopak nebudou přeplněné pláže a na klienty například v případě stravování čeká i větší komfort. V Řecku bude nadále fungovat nabídka all inclusive, ale jídlo hostům bude od švédských stolů podávat obsluha, případně se bude objednávat od stolu. Co se týká dalších služeb v Řecku, budou uzavřeny vnitřní bazény. V pokojích bude snížena frekvence úklidu, denní výměnu ručníků personál provede jen na přání hosta.

Češi budou podle vládní mapy rizikovosti evropských zemí moci od 15. června volně cestovat do většiny států. Negativní test na covid-19, nebo 14denní karanténa bude nutná pouze při návratu ze Švédska nebo Velké Británie.

Související

Cestování, ilustrační foto

Cestovní kanceláře varují před podvodnými prodejci zájezdů. Mohou vás nechat v zahraničí bez ubytování

Na podvodné prodeje zájezdů přes sociální sítě upozorňují asociace tuzemských cestovních kanceláří. Údajní odborníci na danou destinaci nejdříve z lidí vylákají peníze a následně zájezd zruší nebo zájemce, kteří již na místo dorazili, nechají bez ubytování a zajištěné zpáteční dopravy. ČTK to řekla ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Kateřina Chaloupková.

Více souvisejících

cestovní kanceláře dovolená cestování Česká republika Hotely

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy