Česká spořitelna plánuje koupit Waldviertler Sparkasse CZ

Česká spořitelna podala České národní bance žádost o povolení převzetí banky Waldviertler Sparkasse. Záměrem spořitelny je převzít české pobočky a byznys banky Waldviertler Sparkasse (WSPK CZ) a počátkem příštího roku je začlenit do sítě České spořitelny.

Obě banky již podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí. Celá transakce ještě podléhá schválení ČNB a také Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

„Naším záměrem je dále rozvíjet aktivity České spořitelny v regionu jižních Čech, a také získat nové klienty napříč segmenty, zejména v segmentu Small Business a v zemědělství, kde WSPK CZ hraje výraznou roli,“ vysvětlila Daniela Pešková, členka představenstva zodpovědná za retailové bankovnictví.

Waldviertler Sparkasse je univerzální banka obsluhující jak retailové, tak firemní klienty. Provozuje sedm poboček, zejména v regionu jižních Čech.

„Plánujeme koupit WSPK CZ jako fungující celek, tedy všechny její klienty, smlouvy, zaměstnance, know-how, pobočky či vztahy s dodavateli,“ uvedl Wolfgang Schopf, místopředseda představenstva České spořitelny.

V případě schválení ze strany ČNB a ÚOHS chce Česká spořitelna převzít WSPK CZ počátkem příštího roku.

Oznámení záměru převzít WSPK CZ aktuálně nevyžaduje žádnou součinnost ze strany klientů, Ti budou o transakci informováni písemně nejpozději 1 měsíc před uskutečněním převzetí. Až do převzetí WSPK CZ Českou spořitelnou jim bude poskytovat veškerý servis poskytovat WSPK CZ, následně přejdou jejich účty a obsluha plynule pod Českou spořitelnu.

Související

Více souvisejících

Česká spořitelna Waldviertler Sparkasse (WSPK CZ)

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy