Devizové rezervy ČNB v únoru stouply na 134,6 miliardy eur

Devizové rezervy České národní banky (ČNB) v únoru meziměsíčně stouply o 688 milionů eur na 134,6 miliardy eur. V porovnání s loňským únorem, který měl proti letošnímu přestupnému únoru o den méně, byly rezervy vyšší o 8,9 miliardy eur.

Devizové rezervy stouply meziměsíčně a meziročně také v korunách, v dolarech byly vyšší jen proti loňskému únoru. Vyplývá to z informací, které dnes Česká národní banka zveřejnila.

V korunovém vyjádření devizové rezervy ČNB ke konci února činily zhruba 3,418 bilionu korun, to bylo o 41,6 miliardy více než v lednu a o 198,9 miliardy více než loni v únoru.

V dolarech rezervy meziměsíčně klesly asi o 212 milionů na 147,8 miliardy dolarů. Meziročně naopak vzrostly o 4,3 miliardy dolarů.

Související

Ilustrační foto Původní zpráva

Zdražování se v Česku zastavuje, tvrdí ČNB. Co to ale znamená a co nás čeká dál?

Česká veřejnost, která je zvláště v poslední době ovlivněna zhusta často populistickými výkřiky o „šílené“ drahotě v tuzemsku, dostala od nejvyšší autority v zemi, která má hlídat cenovou a měnovou stabilitu, totiž centrální banky, jasnou odpověď na podobné pokřiky. Česká národní banka totiž během listopadu 2023 uvedla, že se zdražování zastavuje. Podle nejvyššího finančního regulátora se ceny v Česku v posledních devíti měsících zvedly minimálně. Co ale bude dál? 

Více souvisejících

ČNB Ekonomika finance EUR USD

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy