Do dozorčí rady ČEZ míří bývalý ministr dopravy Dan Ťok

Do dozorčí rady energetické společnosti ČEZ míří bývalý ministr dopravy Dan Ťok. Upozornil na to dnes server SeznamZprávy. Návrh nominace Ťoka potvrzují informace o nominacích do řídících a dozorčích firem s majetkovou účastí státu na webu ministerstva financí (MF). Prostřednictvím MF stát vlastní 70 procent akcií ČEZ. Hlasování na valné hromadě firmy tak vesměs končí podle přání resortu.

Letošní valná hromada ČEZ se uskuteční v pondělí 28. června. Teprve tehdy bude jasné, zda se změna v dozorčí radě společnosti opravdu uskuteční. Dozorčí rada mimo jiné volí a odvolává členy představenstva firmy, má 12 členů. Stát má osm členů, zbytek jsou zástupci zaměstnanců. Koho by měl Ťok nahradit, zatím není jasné.

Dvaašedesátiletý Ťok byl ministrem dopravy za hnutí ANO od 4. prosince 2014 ve vládě Bohuslava Sobotky a následně ve dvou vládách Andreje Babiše. Ve funkci člena vlády skončil 30. dubna 2019 a následně rezignoval i na funkci poslance, kterou vykonával od roku 2017. Předtím působil například jako generální ředitel stavební firmy Skanska nebo generální ředitel české a slovenské pobočky společnosti Alstom.

Na konci března letošního roku se Ťok stal členem správní rady státní Správy železnic. "V minulosti se hovořilo i o jeho ambicích v oblasti diplomacie, žádný post na ambasádě ale nezískal. V předchozích týdnech se zase objevily spekulace, že by se mohl ucházet o post nového ředitele Letiště Praha po končícím Václavu Řehořovi," napsaly dnes SeznamZprávy. Ťok ale serveru sdělil, že se o místo Řehoře neuchází, do výběrového řízení se nepřihlásil.

Související

Dan Ťok

Exministr Ťok se stal členem správní rady Správy železnic

Bývalý ministr dopravy Dan Ťok (62) se stal členem správní rady Správy železnic. Vláda dnes přijala návrh současného ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO). Nominaci schválil a doporučil začátkem března vládní výbor pro personální nominace. Ťok byl ministrem dopravy v letech 2014 až 2019.
Dan Ťok

Exministr Ťok se má stát členem správní rady Správy železnic

Bývalý ministr dopravy Dan Ťok (62) zřejmě zamíří do Správy železnic. Současný ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) ho navrhne jako řádného člena správní rady. Nominaci schválil a doporučil začátkem března vládní výbor pro personální nominace a nyní ho projedná vláda. Informovalo o tom dnes ministerstvo dopravy. Ťok byl ministrem dopravy v letech 2014 až 2019.

Více souvisejících

Dan Ťok (ministr dopravy) ČEZ

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy