Dovoz ojetých škodovek stoupl do února o pět procent

Dovoz ojetin značky Škoda do Česka za první dva měsíce roku vzrostl o téměř pět procent na 5841 aut. Celkový import aut přitom stagnoval na 26.727 dovozených osobních autech z druhé ruky. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Druhá nejdováženější značka Volkswagen zaznamenala nárůst o devět procent na 5727 aut. Naopak dovoz ojetin třetího Fordu poklesl o osm procent na 2276 automobilů.

Průměrné stáří dovážených aut je 10,3 roku, přičemž podíl vozidel starších deset let se pohybuje nad 51 procenty. Téměř pětina aut byla starší 15 let. Je to o 1,5 procentního bodu více, než před rokem.

"Pokračuje negativní trend dovozu aut starších deseti let, který přispívá k neustálému zastarávání autoparku České republiky. Doufejme, že současné snahy o rozšíření emisních poplatků i na takto staré vozy povede k poklesu zájmu a snížení objemu jejich importu," uvedla generální ředitelka skupina autobazarů AAA Auto Karolína Topolová.

Do Česka bylo během ledna a února dovezeno také 12 sportovních Ferrari, 11 Maserati nebo tři luxusní Rolls-Royce. Milovníci totalitní historie rovněž dovezli 11 trabantů nebo jednu Volhu.

Související

Škoda Superb 4 Prohlédněte si galerii

Škoda představila čtvrtou generaci vlajkové lodi Superb. Na jejím vývoji se podílela umělá inteligence

Automobilka Škoda dnes večer představila čtvrtou generaci své vlajkové lodi. Superb. Bude dostupná v šesti variantách motoru včetně mild-hybrid a plug-in hybrid. Nová generace bude mít také novější podvozek založený na technologii DCC+. Na vývoji nového vozu se podle informací představených na tiskové konferenci podílela i umělá inteligence.
Skici exteriéru čtvrté generace modelu Superb Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Nová Škoda Superb čtvrté generace. Jak se vám líbí?

Škoda Auto představila skici exteriéru svého nadcházejícího modelu Superb čtvrté generace, který se připravuje na svou světovou premiéru. Nový design nese prvky Modern Solid designového jazyka a zahrnuje zdokonalené Matrix-LED přední světlomety a zadní světla s krystalickými detaily. Globální představení vozu Superb proběhne živě 2. listopadu v 19:00 SEČ. Uvádí automobilka ve své tiskové zprávě, kterou má redakce EuroZprávy.cz k dispozici.

Více souvisejících

Škoda auto AAA Auto Ekonomika Autobazar

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy