Globus letos nebude mít adventní hodinu ticha. Věnuje ji českým umělcům, kteří přišli o možnost koncertovat

Globus se rozhodl finančně podpořit české zpěváky a hudební skupiny, kteří díky pandemii nemohou předávat své umění lidem a zároveň jim chybí i finanční prostředky. I přes tato omezení v pandemii své koncerty uspořádají. Budou je mít v hypermarketech Globus od 4.12. do 11. 12. denně od 17. do 18. hodiny. Skrze rozhlas hypermarketů budou pro veřejnost hrát Debbi, Klára Výtisková, skupina Nebe, O5 a Radeček, Kateřina Marie Tichá a další.

Známí interpreti připravili speciálně pro tuto příležitost osobní playlisty svých skladeb a přidali povzbuzující vzkazy pro všechny v této složité době. Globus tak pro letošek zrušil svou tradiční „hodinu ticha“ v adventním čase a věnoval ji podpoře českých umělců.

Několik let po sobě Globus zachovával po celý advent hodinu ticha, bez hudby. Denně vypínal v nákupní špičce rádia v hypermarketech, aby si v překotné době zákazníci nakoupili v klidu na Vánoce. Letošní rok je ale jiný. „Není možnost kulturního vyžití, jsou omezeny sociální kontakty. Napadlo nás, že na tichou hodinu letos není vhodná doba. Naopak, je potřeba povzbudit lidi a finančně podpořit české umělce, kteří přišli o možnost koncertovat,“ vysvětlila Lutfia Volfová, tisková mluvčí hypermarketů Globus. I přes to, že hypermarkety Globus jsou svou rozlohou rovny velkým koncertním sálům, nebylo možné kvůli situaci okolo koronaviru pozvat umělce do Globusu k osobnímu koncertování. „Oslovili jsme proto umělce, zda by nám sestavili vlastní koncertní playlisty, které bychom zákazníkům zprostředkovali. Sami interpreti pak přišli i s tím, že nahrají své osobní vzkazy a pozdraví naším prostřednictvím lidi,“ dodala Lutfia Volfová. V patnácti hypermarketech v odpoledních hodinách po celý týden bude znít deset vynikajících českých interpretů – Debbi, Klára Výtisková, Kateřina Marie Tichá, Nebe, Voxel, O5 a Radeček, Vesna, Jakub Děkan, Snap Call a skupina Kofein.  A co na to samotní interpreti, kteří byli osloveni Globusem?

Klára Vytisková: "Playlisty ze svých písniček většinou neskládám, ale moje děti si z nich playlisty dělají, takže to poslouchám, když vařím a oni u toho tančí:) Říkala jsem si, že do toho speciálního playlistu pro Glóbus dám i něco starýho od Toxique a taky písničky z nový desky Love Is Gold a desky Home, která je přesně o tom o čem jsou Vánoce – sedět u jednoho stolu, povídat si a prostě být spolu. Přeju všem v Globusu protančenej nákup!”

Patricie Fuxová z Vesny: "Jsme moc rády za tohle podpůrné gesto z Globusu v této nelehké době. Větší i menší kapely a interpreti teď potřebují dodat naději, že být umělcem má pořád smysl.”

 

Kde budou „offline“ koncertovat jací umělci?

Globus / Umělci na výběrPraha Čakovice / Kateřina Marie TicháPraha Zličín / DebbiPraha ČM / VesnaČeské Budějovice / VesnaPlzeň / Klára VytiskováKarlovy Vary / Klára VytiskováBrno / O5 a RadečekHavířov / NebeOlomouc / VoxelOstrava / O5 a RadečekChomutov / Jakub Děkan,Liberec / Snap CallOpava / KofeinPardubice / VesnaTrmice / Jakub Děkan

Související

Globus

Globus dostal od ČOI dvoumilionovou pokutu, opakovaně prodával špatnou naftu

Obchodní řetězec Globus dostal od České obchodní inspekce (ČOI) dvoumilionovou pokutu za to, že na své čerpací stanici v Brně opakovaně prodával špatnou naftu. Na rozhodnutí ČOI upozornil web Kverulant, který také rozhodnutí zveřejnil. Ředitel jihomoravského a zlínského inspektorátu ČOI Karel Havlíček ČTK řekl, že potíže s palivem řetězec už odstranil. 
Ilustrační fotografie.

Zájem o rostlinné potraviny stoupá, supermarkety se trendu přizpůsobují

V Česku roste zájem o rostlinné potraviny. Počet veganů a vegetariánů zůstává téměř stejný, mnohem více lidí stravujících se konvenčně však maso a mléčné produkty omezuje. Rostlinné alternativy jsou již běžně k dostání i v potravinových řetězcích. Ty navíc zavádějí vlastní řady veganských výrobků a předhánějí se v širším sortimentu. Dávno tedy neplatí, že rostlinná strava znamená pouze konzumaci salátů, k dostání jsou rostlinná mléka, řízky, burgery, nebo dokonce náhražky ryb. Pestrá rostlinná strava přitom může přinášet benefity pro lidi, zvířata i planetu.

Více souvisejících

globus

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

Ukrajinské tajné služby přiznaly atentáty na spolupracovníky Kremlu zodpovědné za válečné zločiny

Ukrajinské tajné služby vykonávají atentáty na lidi zodpovědné za válečné zločiny a útoky proti ukrajinským občanům. V rozhovoru pro soukromou ukrajinskou televizní stanici ICTV to řekl šéf Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) Vasyl Maluk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy