Hotely v Brně se těší na turisty, chybí jim ale firemní večírky

Brněnské hotely vítají možnost ubytovat ve svých pokojích také hosty, kteří přijeli za rekreací, ne jen za prací. Od čtvrtka jim to téměř po půl druhém měsíci umožní rozvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru. I přes to, že hotely v Brně těží spíše z konání veletrhů a kongresů, několik turistů očekávají. Některým ale budou chybět firemní vánoční večírky, vyplývá z odpovědí zástupců hotelů, které ČTK oslovila.

Hotel Barceló Brno Palace je na rozvolňování připravený. "Těšíme se na turistickou klientelu. Poptávku po cestování na prosinec vnímáme a je to zřejmé i z nových rezervací. Hosty na Vánoce očekáváme na poslední chvíli, ale vzhledem k aktuálním restrikcím platným pro zahraniční příjezdy do České republiky budou hosté pravděpodobně pouze tuzemští. Vše také bude záviset na podobě vánočních trhů," řekla za hotel Markéta Janatová.

Dodala, že se hotelu podařilo udržet všechny zaměstnance a příští rok očekává zlepšení.

Hotel Courtyard počítá s pořádáním společenských akcí. "Jsme připraveni pořádat akce, kdy uvnitř bude možných maximálně deset osob a ve venkovních prostorech 50. Přímo v hotelu nyní nabízíme kromě existujících konferenčních sálů i nové studio pro virtuální a hybridní události, přičemž ve studiu může být přítomno deset osob a zároveň se celá akce může živě přenášet neomezenému množství vzdáleně připojených účastníků," řekl za hotel Štěpán Malý.

Novinku připravil hotel i pro pořádání venkovních akcí. Vánoční večírky pro kolektivy a firmy v podobě soukromých vánočních trhů nachystá na vyhřívané terase hotelu.

Podle Malého však Vánoce obecně bývají spíše klidnějším obdobím s nízkou obsazeností. "Neočekáváme, že se to letos změní. Co bývá naopak v běžných letech velmi silným obdobím, je Silvestr, kdy k nám jezdí skupiny hostů z tuzemska i ze zahraničí. Je zřejmé, že vzhledem k aktuální situaci nebude možné oslavy pořádat a ztráty se tím pádem ještě výrazně prohloubí," řekl.

Vedení Hotelu International uvítalo především to, že se o rozvolnění dozvědělo s dostatečným předstihem. "Jsme připraveni otevřít zpět naši lokální restauraci a ubytování jsme zpestřili zajímavými balíčky. Kde jinde strávit adventní víkend než v centru Brna. Vítáme i snahu magistrátu zpříjemnit lidem náladu trochou vánoční atmosféry. Období Vánoc je ale pro hotely i restaurace obdobím večírků či firemních setkání. Ta jsou nadále zapovězena a odráží v podstatě celoroční stav naší branže. Dopady jsou nemalé, i přes snahu vlády o kompenzace," uvedla ředitelka hotelu Beatrice Vojtková.

Společnost proto podle ní omezila výdaje na minimum a investice či opravy posunula na lepší časy. "Pohostinství už svým výrazem zdůrazňuje předpoklad vlastnosti, kterou by měl pracovník v hotelové a restaurační branži oplývat. Bohužel, jen to nestačí. Doba si žádá flexibilitu, multifunkčnost a odbornost. Je na každém z nás chtít je projevit," poznamenala ředitelka.

Od čtvrtka bude platit nový stupeň rizika v protiepidemickém systému (PES). Ze čtvrtého přejde na mírnější třetí.

Související

Více souvisejících

Brno Hotely

Aktuálně se děje

před 2 minutami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 21 minutami

před 52 minutami

před 53 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy