Korean Air začínají opět létat mezi Soulem a Prahou

Letecká společnost Korean Air dnes obnoví provoz na lince ze Soulu do Prahy, přerušený po vypuknutí koronavirové pandemie. Spoje mezi Českem a Jižní Koreou budou zatím létat jednou týdně.

Na dálkových trasách se v současnosti z Prahy létá do Dubaje ve Spojených arabských emirátech a do katarského Dauhá. Před koronavirovou krizí v Praze fungovalo 15 dálkových linek do destinací Severní Ameriky a Asie.

Korejský dopravce bude ze Soulu do Prahy létat vždy v pátek. Zpět se bude vracet v sobotu. Na všechny lety bude nasazovat letadla typu Boeing 787-9 Dreamliner, který má kapacitu 269 cestujících.

V současnosti má pražské letiště potvrzený obnovený provoz do 80 destinací od 33 leteckých společností. V porovnání s loňskou letní sezonou jde o přibližně polovinu míst. Letiště se nyní zaměřuje hlavně na klíčová evropská města jako je Paříž, Frankfurt nebo Londýn, která slouží také k přestupům do dalších destinací. Další velká část letů směřuje do dovolenkových míst.

Pražské letiště během července odbavilo přes 250.000 cestujících, což představuje více než šestinásobný nárůst oproti červnu. Meziročně jde však o pokles 87 procent. Na více než dvojnásobek se oproti červnu zvýšil i počet letů na pražském letišti. Dispečeři jich odbavili 4739. Meziročně je to však o skoro 70 procent méně.

Podle našich statistik jsme v červenci odbavili přes 2⃣5⃣0⃣ 0⃣0⃣0⃣ cestujících, což je šestkrát více než v červnu. ?Nejvíce lidí letělo na linkách z/do Burgasu, Amsterdamu a Heraklionu. Děkujeme, že létáte z Prahy! ✈ #letimedal #flyfromPRG #pragueairport pic.twitter.com/YL0Rq8pmE9

— Prague Airport (@PragueAirport) August 19, 2020

Nejvíce cestujících letělo během července na linkách mezi Prahou a Burgasem, Amsterdamem a Heraklionem, ze zemí pak do Řecka, Velké Británie a Bulharska.

Související

Airbus A380 společnosti Korean Air, foto: Laurent ERRERA

Korean Air obnoví leteckou linku z Prahy do Soulu

Letecká společnost Korean Air obnoví od 21. srpna linku z Prahy do Soulu. Spoje budou zatím na trase létat jednou týdně. Do Prahy se tak vrátí čtvrtá dálková linka po koronavirové krizi. Dnes o tom informovalo Letiště Praha. Z Prahy se nyní létá také do Dauhá a do Dubaje.
Airbus A380 společnosti Korean Air, foto: Laurent ERRERA

Zemřel dlouholetý šéf Korean Air, necelé tři týdny po vypuknutí skandálu

Ve věku 70 let zemřel dlouholetý šéf jihokorejské letecké společnosti Korean Air Čo Jang-ho. Korean Air patří k největším leteckým přepravcům v Asii a v minulosti vlastnila podíl v Českých aeroliniích. Čo zemřel v nemocnici v Los Angeles necelé tři týdny poté, co ho akcionáři v důsledku série skandálů odvolali ze správní rady Korean Air. Za jeho úmrtím stály podle firmy chronické zdravotní potíže, uvedla agentura Reuters.

Více souvisejících

Korean Air Letiště Václava Havla Praha Praha Jižní Korea cestování Ekonomika

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy