Letiště Praha ožívá. Ryanair v létě spustí nové linky do Košic a na Kypr

Nízkonákladový letecký dopravce Ryanair v létě spustí dvě nové linky z Prahy. Od srpna bude létat do Košic a také na kyperský Pafos. Zároveň navýší počet letů do tradičních letních destinací v Řecku, v Chorvatsku a ve Španělsku. Dnes to oznámila irská společnost.

Na informaci upozornil server Zdopravy.cz. Ryanair bude během léta z Prahy létat do celkem 23 destinací. Před začátkem koronavirové krize Ryanair v Praze provozoval přes 30 linek.

Na Slovensko a Kypr bude Ryanair létat pravidelně dvakrát týdně. Vedle toho posílí i už dříve ohlášené linky na Mallorku (šestkrát týdně), dále do Malagy (pětkrát týdně), na Korfu (čtyřikrát týdně) a také na Rhodos a Zadar (u obou dvakrát týdně).

Ryanair tak bude během léta v Praze provozovat celkem 23 pravidelných linek. V současnosti je v provozu pět z nich, a to do Barcelony, Madridu, Londýna, Manchesteru a Říma. Další bude irský dopravce spouštět během července a srpna.

Po ohlášení nových linek Ryanairu tak přibylo do letošního letového řásu pražského letiště už pět nových linek. Do Londýna nově létají od čtvrtka ČSA, v létě pak spustí lety do Tirany a Varny maďarský Wizz Air. Vedle toho letečtí dopravci postupně obnovují i linky, které přerušili během koronavirové krize. Aktuálně tak má letiště potvrzeny lety do více než 70 destinací.

Související

RyanAir

Letadlo Ryanair z Katovic do Atén doprovázely stíhačky kvůli bombové hrozbě

Dva řecké stíhací letouny F-16 dnes doprovázely letadlo společnosti Ryanair mířící z polských Katovic do řeckého hlavního města Atén. Učinily tak z preventivních důvodů poté, co byla nahlášena hrozba bombového útoku na palubě, napsala agentura AFP. Letoun s více než 190 lidmi na palubě odpoledne bezpečně přistál na mezinárodním letišti v Aténách. Poplach byl planý.
Boeing 737-800 společnosti RyanAir

Šéf Ryanairu: Pilot letu, který byl odkloněn do Minsku, neměl na výběr

Pilotovi letu společnosti Ryanair, který byl v květnu po zásahu běloruských úřadů odkloněn ze své trasy Atény-Vilnius do Minsku, nebylo umožněno spojit se s aerolinkami, aby se s nimi poradil o nouzovém přistání, uvedl generální ředitel letecké společnosti Michael O'Leary. Poté, co dispečeři pilota upozornili na vážnou hrozbu bombovým útokem, neměl na výběr a musel se podřídit jejich výzvám, vysvětlil podle stanice BBC O'Leary parlamentnímu výboru pro dopravu.

Více souvisejících

RyanAir Letiště Václava Havla Praha Ekonomika Košice Kypr cestování

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy