Novým šéfem ČD Cargo se stal Tomáš Tóth, společnost chce vrátit do černých čísel

Novým předsedou představenstva nákladního dopravce ČD Cargo se stal Tomáš Tóth, dosavadní výkonný ředitel firmy. V čele firmy nahradil Ivana Bednárika, který je nyní šéfem mateřské skupiny České dráhy.

Tótha dnes nejprve zvolila valná hromada do představenstva, jehož členové ho následně zvolili za svého předsedu. V ČD Cargo Tóth působí od roku 2007, kdy začínal jako nákupčí zásobování. Postupně se vypracoval až na post výkonného ředitele, kterým byl posledního dva a půl roku. Tótha jako svého možného nástupce už dříve označil i Bednárik.

Novým předsedou představenstva #CDCargo se stal devětatřicetiletý @toth_cdc, který dosud v dceřiné společnosti působil na pozici výkonného ředitele. Vystřídal tak @BednarikIvan, který od dneška zastává funkci předsedy představenstva a generálního ředitele #CeskeDrahy. pic.twitter.com/fXBaqJAy7v

— České dráhy, a.s. (@ceskedrahy_) December 4, 2020

"Po velkých propadech objemů přeprav v souvislostí s pandemií COVID-19 se chceme již v příštím roce vrátit zpět do černých čísel, pokračovat v investicích do obnovy a udržitelnosti kolejových vozidel, držet naší pozice na českém trhu a posilovat roli ČD Cargo v Evropě," řekl serveru zdopravy.cz Tóth.

Personální změny by měly vést ke snížení počtu lidí ve vedení firmy. Jednotlivé sektory by si měly mezi sebou přerozdělit dosavadní členové. "Máme silný tým provozních kolegů, ekonomů i obchodníků. Pokračujeme ve spolupráci," dodal Tóth.

ČD Cargo posledních šest let vedl Ivan Bednárik. Ten ovšem byl ve čtvrtek zvolen novým šéfem Českých drah, které si od něj slibují posílení v době krize. Nákladní dopravce pod jeho vedením v posledních letech zaznamenával stamilionové zisky, v posledním pololetí však i ČD Cargo kvůli krizi utržilo ztrátu 44 milionů korun.

Související

Vlaky

V Německu platí nové nařízení. Na koleje nesmí hlučné nákladní vagony

Na německých železnicích ode dneška platí zákaz jízdy pro obzvláště hlučné nákladní vagony, týkat se to bude i zahraničních dopravců. Po letech protestů by se tak obyvatelé žijící u tratí měli dočkat tiššího prostředí. Úroveň hluku chtějí úřady kontrolovat, ovšem s pokutami, jejichž výše může činit až 50.000 eur (1,3 milionu Kč), se počítá až za rok. České dráhy dnes ČTK sdělily, že zhruba třetina jejich vlaků je vybavená tichými brzdovými špalíky.
České Dráhy

Policie zasahuje v sídle ČD Cargo

V sídle nákladního dopravce ČD Cargo, dceřiné firmy Českých drah, dnes zasahovala policie. Zajímají ji dokumenty k údajně nevýhodné smlouvě o pronájmu a prodeji vagonů se slovenskou firmou SMK. Informoval o tom týdeník Hrot.

Více souvisejících

čd cargo Tomáš Tóth Ivan Bednárik (ČD) železnice Ekonomika České Dráhy

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 25 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Aktualizováno před 11 hodinami

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy