O převzetí aktivit TikToku v USA se zajímá také Oracle, píše Financial Times

Americká softwarová společnost Oracle uvažuje o převzetí aktivit čínské aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu.

S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom informovoval list Financial Times (FT).

O převzetí aktivit TikToku v USA, které by odvrátilo jejich zákaz, už jedná americký softwarový gigant Microsoft. Podle dřívějších informací projevila o tyto aktivity zájem také americká internetová firma Twitter.

Aplikaci TikTok provozuje čínská společnost ByteDance. Americký prezident Donald Trump minulý týden firmě nařídil, aby aktivity TikToku v USA do 90 dní prodala. Trump tažení proti TikToku zdůvodňuje obavami, že čínské vlastnictví firmy představuje riziko pro národní bezpečnost, protože čínská vláda tak podle něj může získávat informace o amerických občanech.

Firma ByteDance koupila v roce 2017 firmu Musical.ly a spojila ji s aplikací TikTok. Ta se díky tomu stala první čínskou aplikací, které se podařilo prosadit v USA. TikTok má ve Spojených státech 100 milionů uživatelů. ByteDance se díky komerčnímu úspěchu aplikace stala jedním z hrstky skutečných globálních čínských konglomerátů.

TikTok se přitom stává novým ohniskem sporu mezi dvěma největšími ekonomikami světa. Vztahy mezi USA a Čínou se v posledních letech zhoršily kvůli obchodu, autonomii Hongkongu, kybernetické bezpečnosti a šíření nového koronaviru.

Související

Joe Biden, Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Biden míří k mladým. Na TikToku už čelí hoaxům

Americký prezident Joe Biden se v neděli připojil k sociální síti TikTok a zveřejnil své první video trvající 26 sekund. Tato platforma poskytuje prostor pro oslovování především mladých voličů před nadcházejícími prezidentskými volbami v listopadu v USA, jak informovala agentura AFP.

Více souvisejících

TikTok Oracle

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 31 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy