Obchodníci si chválí víkendovou návštěvnost, pomohly slevy i počasí

Obchodníci si chválí víkendovou návštěvnost. Lidé přicházeli do prodejen za nákupy, které kvůli uzavření velkého množství kamenných obchodů z důvodu pandemie odkládali. Návštěvnosti pomáhaly ale také slevové akce i nepříliš příznivé počasí. Vyplývá to z ankety ČTK mezi zástupci obchodních domů a center. Všechny kamenné prodejny se po více než čtyřech měsících mohly znovu otevřít v pondělí.

Nákupní centrum Fashion Arena Prague Outlet podle své ředitelky Lenky Čapkové sleduje celý týden nadprůměrný zájem. Návštěvnost v uplynulých pěti pracovních dnech byla nejvyšší za posledních 13 let. Upravilo proto víkendovou pracovní dobu a otevírá o hodinu dříve. "Včera (v sobotu) naše centrum navštívilo přes 20.000 návštěvníků, dnes jich k nám do 17:00 přišlo již přes 14.000. Do konce otevírací doby by se tak číslo mohlo vyšplhat až nad 16.000," řekla. Situace byla podle ní ale dnes oproti sobotě klidnější.

Pražské nákupní centrum Palladium po obnovení provozu všech obchodů zaznamenalo podle svého marketingového manažera Milana Rumlera zvýšení návštěvnosti na více než dvojnásobek oproti stavu, kdy v centru byla otevřena jen zhruba třetina prodejen. Tento trend se podle něj udržel celý týden. Do Palladia nejvíce lidí podle Rumlera přichází zpravidla ve středu až čtvrtek, nyní ale nejvyšší návštěvnost eviduje právě o víkendu. "Této skutečnosti napomáhá především celorepubliková akce Dny Marianne, které se Palladium aktivně účastní, dále pak odložené nákupy po nejdelším lockdownu a také nepříznivé počasí pro cesty do přírody. Za období pátek až neděle tak očekáváme návštěvnost někde okolo 70.000 návštěvníků," uvedl.

Návštěvnost pražského centra Westfield Chodov v sobotu dosáhla úrovně jako ve stejném období roku 2019, uvedla marketingová manažerka centra Petra Valentová. Doplnila, že podobný zájem očekává i dnes. Nejčastěji zákazníci podle ní navštěvují prodejny s módou, obuví a sportovním vybavením. Centrum Westfield Chodov se znovuotevřením všech obchodů zavedlo službu Line Pass, díky které si mohou lidé rezervovat čas návštěvy vybraného obchodu a vyhnou se tak případnému čekání ve frontě. Návštěvníci centra podle Valentové službu začínají aktivně využívat, zapojena je do ní momentálně asi dvacítka obchodů.

Obchodní domy IKEA měly v sobotu přes vládou stanovený kapacitní limit podle svého mluvčího Petra Šaška o zhruba pětinu vyšší návštěvnost, než je průměrná v tento víkendový den. Přišlo do nich přes 50.000 lidí. "Největší zájem byl během soboty o skříně, komody, matrace a vybavení kuchyní," uvedl Šašek. Podobnou návštěvnost jako v sobotu očekává IKEA i dnes. Lidé by podle Šaška proto před odjezdem měli zkontrolovat obsazenost prodejny na webu. Přicházet by měli především na cílené nákupy a nejlépe bez doprovodu, dodal.

V obchodech platí omezení jednoho zákazníka na 15 metrů čtverečních. Lidé musejí mít zakrytá ústa a nos respirátorem, dodržovat odstupy a před vstupem do prodejen si dezinfikovat ruce. Stravovací zařízení v obchodních centrech mohou prodávat občerstvení jen s sebou, zavřené musejí být dětské koutky či kina.

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 23 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy