Philip Morris ČR vyplatí za loňský rok hrubou dividendu 1560 korun

Tabáková společnost Philip Morris ČR vyplatí za loňský rok hrubou dividendu 1560 korun, rozhodla valná hromada. Hlasováním se kvůli koronavirovým opatřením konalo mimo zasedání, tedy takzvaně per rollam.

Předběžné výsledky dnes firma zveřejnila na webu. Za rok 2018 akcionáři získali hrubou dividendu 1600 korun. Částka zahrnovala i zhruba 220 Kč z nerozděleného zisku z minulých let.

Rozhodování per rollam spočívá ve výkonu hlasovacích a dalších akcionářských práv písemně bez osobní účasti akcionářů na zasedání valné hromady. Akcionářům byly rozeslány návrhy rozhodnutí, k nimž se mohli vyjádřit. Hlasovalo se od 25. května do 30. června. Konečné výsledky budou zveřejněny 8. července.

Společnosti, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, loni meziročně vzrostly tržby bez spotřební daně a DPH o 21,4 procenta na 17,1 miliardy korun. Čistý zisk stoupl o 4,8 procenta na čtyři miliardy korun.

Loňské výsledky podle společnosti odrážejí pokračující silný růst prodeje tabákových náplní HEETS a zařízení IQOS, v nichž se na rozdíl od obvyklých cigaret tabák zahřívá. Firma tvrdí, že úroveň škodlivých a potenciálně škodlivých látek je v těchto produktech o 90 až 95 procent nižší. Celkový počet dospělých uživatelů IQOS v ČR i na Slovensku vzrostl v porovnání s předchozím rokem o 196.000 na 452.000. Z toho 359.000 jich zcela přestalo s kouřením klasických cigaret a přešlo na IQOS.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.

Související

Kouření

Firmě Philip Morris ČR klesl zisk. Navzdory pandemii jsou výsledky slušné, říká ředitelka

Společnosti Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, klesl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 14,2 procenta na 1,7 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 4,7 procenta na 8,6 miliardy Kč, oznámila dnes firma na svých webových stránkách. Navzdory pandemii koronaviru považuje výsledky za uspokojivé.
Ilustrační foto

Philip Morris ČR navrhuje dividendu 1560 korun, valná hromada nebude

Vedení tabákové společnosti Philip Morris ČR navrhuje vyplatit za loňský rok hrubou dividendu 1560 korun. Kvůli koronavirovým opatřením nebudou účetní závěrku a návrh na rozdělení zisku akcionáři schvalovat na valné hromadě, ale mimo zasedání, tedy takzvaně per rollam.

Více souvisejících

Philip Morris dividendy Ekonomika Akcie

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy