Pomoc samoživitelkám či seniorům. Operátoři nabízejí internet zdarma, rozdají notebooky

Mobilní operátoři rozdají stovky bezdrátových internetových přípojek a notebooků pro samoživitele nebo rodinám, které nemohou dětem zajistit on-line výuku. Některé firmy poskytly neomezené volání seniorům nebo desítky pracovníků call center pro trasování nakažených. Vyplývá to z informací firem.

T-Mobile v dalších měsících zdarma vybaví 500 rodin samoživitelů a samoživitelek notebooky a rychlým internetovým připojením. Potřebné rodiny vybere spolu s učiteli a neziskovými organizacemi. Vedle toho od minulého týdne poskytl svým zákazníkům z řad nemocnic a hygienických stanic do konce nouzového stavu zdarma neomezená mobilní data pro jejich zaměstnance. Také bezplatně navýšil na maximum kapacitu pevného internetového připojení všem 90 nemocnicím, které odebírají jeho služby.

Rádi se připojujeme k iniciativě @NoraFridrichova a na dobročinnou sbírku pro rodiče samoživitele posíláme 500 notebooků s rychlým internetem. #SpoluToZvladneme #covid19 #pomahame pic.twitter.com/vtIYaoAVjr

— T-Mobile CZ (@TMobile_CZE) October 16, 2020

Vodafone poskytne přes platformu Česko. Digital neomezené pevné internetové připojení s Wi-Fi na půl roku zdarma 500 rodinám, které nemohou svým dětem zajistit on-line výuku. Senioři získají u stávajícího Tarifu 60+ neomezené volání. Zákazníci, kteří využívají aplikaci eRouška, navíc nebudou platit za data, která aplikace pro svůj provoz potřebuje. Společnost také poskytla 40 operátorů pro podporu trasování.

Pomáháme i ve druhé vlně pandemie #covid19? Seniorům s Tarifem 60+ dáváme neomezené volání do všech sítí do konce ledna 2021 a prostřednictvím @CeskoDigital poskytneme 500 rodinám bezplatné internetové připojení? https://t.co/AWrRc8GmqY

— Vodafone ČR (@Vodafone_CZ) October 20, 2020

"Současná situace může negativně prohlubovat rozdíly mezi jednotlivými žáky, protože s ohledem na finanční situaci řady rodin je i spousta dětí, které k on-line výuce a vůbec formám distančního vzdělávání nemají přístup. Školní vzdělávání je klíčovou výbavou do života, proto chceme dětem v rodinách, které nemají takové možnosti, pomoci držet krok i v této složité době a poskytneme 500 z nich připojení na následujícího půl roku zdarma," uvedl generální ředitel Vodafonu Petr Dvořák.

O2 nabídla část zaměstnanců ze svých call center hygienikům na pomoc s trasováním kontaktů nakažených. Od pátku jich pomáhá několik desítek a denně provedou přes tisíc trasovacích hovorů. Každý třetí zaměstnanec firmy věnoval finanční příspěvek na podporu distančního vzdělávaní. Operátor společně s Nadací O2 pořídí technologické vybavení a mobilní internetové připojení pro 700 dětí, které nabídne vybraným neziskovým organizacím.

Školám O2 nabízí za příspěvek ministerstva školství 20.000 Kč na učitele možnost pořídit buď dva notebooky s bezdrátovým internetovým připojením nebo až 20 modemů pro bezdrátové připojení žáků. Součástí nabídky je startovací balíček 100 GB na 30 dnů.

Související

Více souvisejících

Mobilní operátoři o2 T-Mobile vodafone počítače internet důchodci, senioři Školství

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy