Pošta chce přestěhovat 400 poboček na vhodnější místa

Česká pošta plánuje přesunout zhruba 400 z 3200 svých poboček na nová vhodnější místa. Chce je otevírat například v obchodních nebo byznys centrech. Na setkání s novináři to uvedl ředitel divize Státní poštovní služby Miroslav Štěpán.

Přesun se bude týkat 400 ze 1700 poboček, které chce pošta nadále sama provozovat. Dalších 1500 poboček do roku 2025 přejde na partnerské provozovatele. V současnosti je zhruba 640 partnerských pošt.

Letos otevřou také pobočky nové generace, mají mít nové architektonické řešení, specializované přepážky například na balíky, více otevřený prostor a samoobslužné prvky. Zaměstnanci budou mít také nové stejnokroje podle jejich specializace.

"Velmi se nám osvědčily také tzv. Balíkovny. Máme v plánu je rozšířit tak, aby výdej balíků byl expresní službou nejen na poštách, ale i mimo pobočky ve smluvních provozovnách. Jejich umístění bude tam, kde je velká koncentrace zákazníků České pošty," uvedl Štěpán s tím, že pošta v současnosti hledá partnera pro jejich provozování.

Od letošního 2. čtvrtletí pošta počítá se zavedením služby výdeje balíků na kód pro balíkové doručovatele. Doručitelnost Balíků do ruky byla loni 80 procent, do konce letošního roku by se měla zvýšit na 90 procent. Pošta také testuje spolupráci v doručování se start-upovými partnery.

Státní podnik Česká pošta je od roku 2018 ve ztrátě. K zisku se má vrátit v roce 2022. Kvůli tomu přijala transformační plán, který mimo jiné rozdělil podnik na tři divize: Státní poštovní služby, Logistické služby a Finanční služby a prodej.

Související

Česká pošta, ilustrační fotografie.

Nejen obchody na Velikonoce zavřou. Pošta řekla, kdy a kde bude mít otevřeno

Jen do čtvrtka má člověk jistotu, že si bez problémů zařídí všechno potřebné. Velkým pátkem totiž začne čtyřdenní velikonoční volno. Lidé pak nemohou počítat s tím, že si ve velkých obchodech nakoupí kdykoliv. Na upravenou otevírací dobu během zmíněného období upozorňuje klienty i Česká pošta.
Česká pošta, ilustrační fotografie.

Českou poštu nadále povede Štěpán. Nyní už oficiálně

Novým generálním ředitelem České pošty bude dosavadní pověřený šéf Miroslav Štěpán. Vybral ho ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na základě doporučení výběrové komise jako nejlepšího ze čtyř kandidátů, kteří se přihlásili do výběrového řízení. Nominace bude předložena vládnímu výboru pro personální nominace. 

Více souvisejících

Česká pošta

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy