Pošta o Black Friday převzala proti loňsku dvojnásobek zásilek

Česká pošta během Black Friday a následného víkendu převzala do přepravy dvakrát tolik zásilek, co loni. V jednu chvíli měla ve své síti 1,08 milionu zásilek, zatímco loňský rekord byl půl milionu. ČTK to dnes řekl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

"Česká pošta neomezila své služby ani v pobočkové síti, ani na podání balíků. Naše kapacity jsou na hraně udržitelnosti, ale příjem, zpracování a doručování balíků zvládáme. Obrovský dík patří všem našim zaměstnancům, kteří v této covidové době dělají nemožné ihned, zázraky do druhého dne," uvedl generální ředitel České pošty Roman Knap.

Česká pošta rozváží balíky i o víkendech. Od podzimu je možné využít síť 1800 externích výdejen balíků, tzv. Balíkoven, a k tomu je otevřená páteřní síť 3200 poboček.

Ve čtvrtek by se podle rozhodnutí vlády měly otevřít kamenné prodejny. "Je možné, že nerealizované tržby se maloobchod bude snažit dohnat rychlým výprodejem stávajících zásob, což přinese další potřebu rychlého zásobení ze skladu na prodejny. Logistické společnosti se na tuto situaci připravují, zvládnout takový souběh prudkého nárůstu e-commerce, předvánoční sezóny a případného skokového nárůstu potřeby přesunu zásob z centrálních skladů na prodejny bude pro všechny zúčastněné opravdovou výzvou," podotkl ředitel obchodu logistické firmy Gebrüder Weiss Jan Kodada.

Tuzemským e-shopům vzrostly během Black Friday tržby proti loňsku v průměru o 42 procent, proti letošnímu dennímu průměru až o 134 procent. Nejvíce rostl zájem o prodej hraček či elektroniky. Nápor na servery internetových obchodů se zvýšil zhruba dvojnásobně.

Související

Česká pošta, ilustrační fotografie.

Nejen obchody na Velikonoce zavřou. Pošta řekla, kdy a kde bude mít otevřeno

Jen do čtvrtka má člověk jistotu, že si bez problémů zařídí všechno potřebné. Velkým pátkem totiž začne čtyřdenní velikonoční volno. Lidé pak nemohou počítat s tím, že si ve velkých obchodech nakoupí kdykoliv. Na upravenou otevírací dobu během zmíněného období upozorňuje klienty i Česká pošta.
Česká pošta, ilustrační fotografie.

Českou poštu nadále povede Štěpán. Nyní už oficiálně

Novým generálním ředitelem České pošty bude dosavadní pověřený šéf Miroslav Štěpán. Vybral ho ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na základě doporučení výběrové komise jako nejlepšího ze čtyř kandidátů, kteří se přihlásili do výběrového řízení. Nominace bude předložena vládnímu výboru pro personální nominace. 

Více souvisejících

Česká pošta černý pátek (Black Friday)

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Na Tachovsku zasahovala policie ve škole. Zadržela jednu osobu

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy