PPF odeslala Evropské komisi doklady k schválení nákupu CME

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera odeslala Evropské komisi příslušné doklady k finálnímu schválení transakce nákupu mediální skupiny CME. PPF o tom informovala na twitteru. Akcionáři CME schválili nabídku na převzetí letos v únoru. Hodnota transakce činí asi 2,1 miliardy dolarů (zhruba 48 miliard Kč).

Součástí CME jsou televizní stanice v pěti zemích střední a východní Evropy včetně české skupiny Nova.

Mluvčí komise dnes ČTK sdělila, že unijní exekutiva do 6. října rozhodne, zda nákup schválí bez dodatečných podmínek, či vznese některé požadavky pro souhlas s transakcí. Již v tomto prvním kole bývá podle údajů komise většinou bez dalších podmínek schváleno až 90 procent všech spojení firem. Pokud by měla EK během první fáze výhrady a nenašla s PPF společnou řeč na podrobnostech transakce, zahájí podrobnější analýzu, během níž může s firmou dále vyjednávat o dodatečných podmínkách z pohledu hospodářské soutěže. Druhé kolo může trvat dalších 90 pracovních dnů.

CME podepsala smlouvu s dceřinými společnostmi skupiny PPF loni v říjnu. Podmínkou dokončení transakce je již jen souhlas Evropské komise. CME provozuje televizní stanice vedle České republiky také v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku a ve Slovinsku.

Právě jsme odeslali Evropské komisi příslušné doklady k finálnímu schválení transakce nákupu CME.

— Skupina PPF (@SkupinaPPF) September 1, 2020

CME podepsala smlouvu s dceřinými společnostmi skupiny PPF loni v říjnu. Podmínkou dokončení transakce je již jen souhlas Evropské komise. CME provozuje televizní stanice vedle České republiky také v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku a ve Slovinsku.

Zhruba třetinový podíl v CME v roce 2009 koupila americká společnost Time Warner, která jej v dalších letech zvýšila těsně pod 50 procent. Firmu Time Warner později převzal americký telekomunikační gigant AT&T a přejmenoval na Warner Media. Jejím prostřednictvím v CME drží většinový podíl.

CME loni zvýšila provozní zisk o šest procent. V konstantních kurzech se zvýšil o 11 procent na 187,3 milionu dolarů. Firma také splatila dluh v objemu 150 milionů eur. V České republice CME zvýšila provozní zisk OIBDA o 7,4 procenta na 101,6 milionu dolarů.

Skupina PPF investuje do mnoha odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Působí v Evropě, Asii a USA.

Související

PPF

Jak se mění PPF? Kellnerová stojí v čele tři roky, teď veřejně promluvila

Po tragické smrti nejbohatšího Čecha a hlavního vlastníka obchodního impéria PPF Petra Kellnera na Aljašce před téměř třemi lety málokdo znal jeho manželku. Nicméně situace se od té doby změnila a Renáta Kellnerová se nyní prakticky stala synonymem pro PPF. V rozhovoru s agenturou Bloomberg popsala, jak si představuje fungování podniku, ale také jak se zaměření skupiny posunulo směrem k Západu.

Více souvisejících

ppf group CME evropská komise TV Nova Ekonomika Media

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ANO vyzvalo vládu, aby zveřejnila částku, kterou Česko přispěje na nákup munice pro Ukrajinu

Opoziční hnutí ANO vyzvalo vládu, aby alespoň v hrubých obrysech zveřejnila částku, kterou Česká republika přispěje na nákup munice pro Ukrajinu zemím mimo Evropskou unii. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy