Primark už je na dvou místech v Česku, otevřel prodejnu v Brně

Primark dnes otevřel v obchodním centru Olympia v Brně svou druhou prodejnu v České republice. Otevření předcházela investice v hodnotě více než 220 milionů korun. Nová pobočka o rozloze 3600 m2 nabízí zákazníkům z Moravy výjimečný zážitek z nakupování, který je oblíbený u zákazníků z celého světa.

Obchod nabízí nejnovější módní trendy i každodenní kousky napříč dámským, pánským a dětským sortimentem, dále kosmetické produkty, doplňky a potřeby do domácnosti. V nabídce nechybí ani rozrůstající se řada pod značkou Primark Cares, která je součástí změny s cílem učinit udržitelnou módu dostupnou pro všechny. Již nyní je 39 % oblečení společnosti Primark vyrobeno z recyklovaných nebo udržitelnějších materiálů. Módní řetězec se zavázal, že do roku 2030 bude 100 % jeho oblečení vyrobeno z recyklovaných nebo udržitelnějších materiálů. 

Nový brněnský obchod je celkově 406. pobočkou na světě a připojuje se k dalším prodejnám společnosti Primark v rostoucím regionu střední a východní Evropy. Vedle pražské, která byla otevřena v loňském roce, se jedná také o obchody ve slovinské Lublani a dvě polské pobočky ve Varšavě a Poznani. Mimo to se Primark také chystá otevřít další prodejny v Rumunsku, Slovensku a Polsku.

Tento týden je pro irský řetězec významný z hlediska mezinárodní expanze, jelikož během tří dnů otevře tři nové obchody. Den po brněnském otevření bude následovat 37. obchod v Irsku, konkrétně v Tallaghtu u Dublinu, a v pátek otevře novou pobočku v San Sebastiánu ve Španělsku.

"Vítám, že v Brně vznikne téměř 200 nových pracovních míst včetně možnosti práce na zkrácený úvazek. Zákazníky jistě potěší další rozšíření nabídky v nákupním centru i to, že Primark bude nabízet i více udržitelnou módu," uvedla primátorka Markéta Vaňková.

Maciej Podwojski, obchodní ředitel společnosti Primark pro region střední a východní Evropy (CEE), dodal, že má radost z otevření nové brněnské prodejny.

"Před více než rokem se nám v Praze dostalo skvělého uvítání a jsme potěšeni, že naše módní trendy a doplňky za dostupné ceny jsou mezi českými zákazníky oblíbené. Rádi jim otevřením tohoto obchodu naši nabídku opět přibližujeme a těšíme se na každého z nich," konstatoval.

Související

Primark otevřel první prodejnu v Praze

Primark otevře v Česku druhý obchod ještě letos

Irský oděvní řetězec Primark považuje první rok působení v České republice za úspěšný. Otevření prodejny v centru Prahy představovalo důležitý milník expanze společnosti do střední Evropy. ČTK to dnes řekl oblastní manažer firmy pro region střední a východní Evropy Maciej Podwojski. Dodal, že druhá prodejna v tuzemsku začne fungovat koncem roku v obchodním centru Olympia v Brně.
Primark otevřel první prodejnu v Praze

Primark se kvůli růstu nákladů chystá zvýšit ceny

Prodejce oděvů Primark od pandemie výrazně zvýšil tržby, kvůli inflačním tlakům však bude nucen zvýšit ceny u některých produktů z kolekce pro podzim a zimu. Oznámila to dnes britská společnost Associted British Foods, která je mateřským podnikem Primarku. Vedle něj vlastní i potravinářské a zemědělské podniky.

Více souvisejících

Primark Brno

Aktuálně se děje

před 20 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy