Škoda Auto přijala opatření, aby zabránila šíření koronaviru po dovolené

Automobilka Škoda Auto přijala nová hygienická opatření, aby zabránila případnému řetězovému šíření nákazy koronavirem po návratu zaměstnanců z celozávodní dovolené. Firma lidem například nabízí možnost testování na nákazu, zaměstnanci si ale musí test zaplatit.

Vedení také opět doporučuje nosit minimálně jeden týden po návratu z dovolené roušky, informovala dnes firma v tiskové zprávě.

"Opatření, která budou uplatněna ve všech třech českých výrobních závodech, mají zabránit řetězovému šíření nákazy, pokud některý zaměstnanec podniku onemocní koronavirem covid-19. Zdraví zaměstnanců je pro automobilku nejvyšší prioritou," uvedla automobilka ve zprávě.

#SKODA is taking further precautions to prevent COVID-19 infections as staff return from the factory break. ŠKODA is offering PCR tests for its employees in collaboration with medical partners and also implementing hygiene and safety measures. Read more ➡️ https://t.co/26PGqZdC48 pic.twitter.com/dzNaUy7Tuf

— ŠKODA AUTO NEWS (@skodaautonews) August 10, 2020

Firma zajistila pro zaměstnance možnost testování formou takzvaných PCR testů. "Jsou k dispozici za příslušný poplatek především pro ty zaměstnance, kteří se vrací z rizikových oblastí do České republiky a musí se nechat testovat," uvedla Škoda Auto. Využít testování ale může kterýkoliv zaměstnanec. Lidé, kteří byli v kontaktu s nakaženým člověkem nebo sami vykazují symptomy nemoci, mají využít bezplatné testování přes krajskou hygienickou stanici nebo svého lékaře.

Škoda Auto také nabádá zaměstnance k častější dezinfekci rukou, v celém závodě jsou rozmístěné dávkovače dezinfekce. "Útvarům, které mají možnost smysluplně využívat u svých zaměstnanců práci z domova, doporučuje automobilka v prvním týdnu po celozávodní dovolené navýšit množství vzájemně dohodnutého režimu mobilní práce až na 50 procent. Pomocí těchto opatření se dá snížit eventuální riziko nakažení a zabránit možné karanténě," uvedla Škoda.

Firma o nových opatřeních informovala zaměstnance již během celozávodní dovolené prostřednictvím SMS zprávy.

Škoda Auto zavedla rozsáhlá hygienická opatření také po obnovení výroby zastavené kvůli pandemii koronaviru. Návrat zaměstnanců v pondělí 27. dubna doprovodilo více než 80 hygienických opatření. Firma zaměstnancům poskytla roušky, pracoviště se pravidelně dezinfikovala.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí i v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává téměř 39.000 zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34.000 lidí.

Související

Škoda Superb 4 Prohlédněte si galerii

Škoda představila čtvrtou generaci vlajkové lodi Superb. Na jejím vývoji se podílela umělá inteligence

Automobilka Škoda dnes večer představila čtvrtou generaci své vlajkové lodi. Superb. Bude dostupná v šesti variantách motoru včetně mild-hybrid a plug-in hybrid. Nová generace bude mít také novější podvozek založený na technologii DCC+. Na vývoji nového vozu se podle informací představených na tiskové konferenci podílela i umělá inteligence.
Skici exteriéru čtvrté generace modelu Superb Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Nová Škoda Superb čtvrté generace. Jak se vám líbí?

Škoda Auto představila skici exteriéru svého nadcházejícího modelu Superb čtvrté generace, který se připravuje na svou světovou premiéru. Nový design nese prvky Modern Solid designového jazyka a zahrnuje zdokonalené Matrix-LED přední světlomety a zadní světla s krystalickými detaily. Globální představení vozu Superb proběhne živě 2. listopadu v 19:00 SEČ. Uvádí automobilka ve své tiskové zprávě, kterou má redakce EuroZprávy.cz k dispozici.

Více souvisejících

Škoda Mladá Boleslav Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Na Tachovsku zasahovala policie ve škole. Zadržela jednu osobu

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy