Společnosti OBI Česká republika loni vzrostly tržby, čistý zisk klesl

Společnosti OBI Česká republika v loňském roce meziročně vzrostly tržby o 11 procent na 7,3 miliardy korun. Čistý zisk jí klesl o 1,5 procenta na 401,2 milionu korun. Firma provozovala 33 hobbymarketů. V uplynulém hospodářském roce se potvrdily pozitivní dopady spuštění internetového obchodu z července 2018, vyplývá z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

OBI ČR ke konci loňského roku zaměstnávalo zhruba 1700 lidí. Mzdové náklady oproti roku 2018 stouply o zhruba 93 milionů na 729,5 milionu korun. Na stravné společnost zaměstnancům přispěla asi 17 miliony korun, na penzijní připojištění 3,6 milionu korun a na ošatné dala 1,8 milionu korun. Za vstupní lékařské prohlídky pak zaplatila 881.000 korun.

Firma neočekává bezprostřední významný negativní dopad na své podnikání v souvislosti s pandemií koronaviru. V první vlně nepřerušila svou činnost ani dodávky. Navíc letos v květnu spustila provoz další pobočky internetového obchodu v Olomouci. Po uzavření prodejen část tržeb generoval e-shop a prodej stavebnin podnikatelům. Po otevření hobbymarketů (9. dubna) tržby dosahovaly stabilní úrovně, v několika týdnech po úplném uvolnění vysoce přesáhly plánované objemy, uvedla společnost ve výroční zprávě.

Dalšími hobbymarkety v ČR jsou Baumax, Bauhaus, Hornbach, Uni Hobby a Mountfield.

Související

Více souvisejících

Obi Obchody Ekonomika

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy