"Uvidíme se v roce 2021." CzechTourism spustil v USA kampaň, video je i na Times Square

Státní agentura CzechTourism spustila ve Spojených státech vánoční televizní kampaň, kterou americké turisty zve k návštěvě České republiky v příštím roce. Cílí především na obyvatele New Yorku a Los Angeles, odkud do Evropy tradičně přijíždí nejvíce turistů. Rozpočet kampaně činí tři miliony korun, za prosinec by video mělo vidět zhruba 11 milionů lidí. Agentura to dnes uvedla v tiskové zprávě. V počtu zahraničních příjezdů do ČR loni američtí turisté obsadili pátou příčku, tuzemsko jich navštívilo téměř 585.000.

Vánoční video s mottem "Uvidíme se v roce 2021" vysílá jedna z nejsledovanějších amerických stanic ABC TV. K vidění je také na velkoplošné obrazovce ABC TV na Times Square v New Yorku. "Umístěni vánočního videa spolu s fotografiemi České republiky na Times Square je v tomto období poměrně unikátní příležitost. Vzhledem k pandemii koronaviru jsou totiž na Times Square momentálně pouze Newyorčané nebo američtí turisté. Tedy přesně ti, na které cílíme," uvedla ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism pro USA a Kanadu Michaela Claudino.

Kampaň vítá i Letiště Václava Havla Praha, které chce dosáhnout co nejrychlejší obnovy přímých leteckých spojení ze Spojených států. "Tento trh je pro pražské letiště prioritní, a to nejen s ohledem na velký potenciál, ale také z pohledu udržitelného turismu v budoucích letech. Právě z USA k nám míří turisté se skutečným zájmem o poznávání České republiky a její kultury, kteří zde zůstávají delší dobu, využívají oficiálních hotelů a mají vyšší finanční rozpočet," řekl ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Američtí turisté v ČR podle CzechTourism utratí průměrně 1400 korun denně, dalších 3000 korun v přepočtu na den vydají před cestou například za letenky nebo ubytování. Nejčastěji tu stráví tři až čtyři noci, zajímají se o památky a při dovolené rádi navštěvují také regiony. Američtí cestovatelé tak do české ekonomiky v roce 2018 podle CzechTourism přinesli 7,8 miliardy korun.

CzechTourism příští týden spustí globální kampaň formou vánočního video spotu na Youtube. Cílem je připomenout zahraničním turistům ČR a nalákat je k návštěvě v příštím roce. K vidění bude na 20 zahraničních trzích, evropských i těch vzdálenějších, jako jsou Kanada, Rusko, Japonsko nebo Hongkong.

Zároveň příští týden začne celosvětová kampaň na facebooku a instagramu, která představí jarní a letní turistické cíle ze všech 14 regionů České republiky. Spuštěna byla už na začátku prosince na sousedních trzích. Inzerce je propojena s webem visitczechrepublic.com propagujícím zajímavá turistická místa ČR. Kompletní rozpočet na tyto kampaně je 26 milionů korun.

Související

Hrad Karlštejn

Cestovnímu ruchu by prospěl jasný plán rozvolnění, míní agentura

Cestovnímu ruchu by podle státní agentury CzechTourism prospěl jasný plán rozvolňování, a tedy zpřístupňování ubytovacích služeb či památek, aby se návštěvnost nekoncentrovala pouze v hlavní sezoně. Agentura má připraveny podpůrné aktivity pro turismus, které spustí, jakmile stávající opatření pominou. Na tiskové konferenci to dnes řekl ředitel CzechTourism Jan Herget.

Více souvisejících

CzechTourism New York cestovní ruch Česká republika Ekonomika Turisté

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

včera

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy