V Lidlu a Kauflandu lze platit dalšími druhy stravenek

V prodejnách Kaufland a Lidl lidé ode dneška zaplatí dalšími druhy elektronických a papírových stravenek. Řetězce, oba z německé maloobchodní skupiny Schwarz, začaly přijímat stravenky společností Benefit plus a Up Česká republika. Potravinářské sítě o tom dnes informovaly v tiskových zprávách. Stravenky jako další možnost platby, vzhledem k uzavřeným restauracím a omezeným příležitostem k jejich uplatnění, minulý týden zavedla společnost Globus.

Na jeden nákup se v prodejnách Kaufland u papírových stravenek Up Česká republika (původně Le Chèque Déjeuner) vztahuje limit deset kusů nebo hodnota 1600 korun. V případě elektronických stravenek není nákup omezen. Pokladní na stravenky nebudou vracet. Případné přeplatky budou moci lidé věnovat jako dar organizaci Chance for Children, kterou Kaufland dlouhodobě podporuje. Elektronické stravenky lze použít u běžných i samoobslužných pokladen, papírové poukázky berou jen běžné pokladny.

Kaufland dosud přijímal poukázky Naše stravenka a Ticket Restaurant. "Estravenky Benefit Plus odebírají v tuzemsku zaměstnanci více než 250 firem. Papírové stravenky Up spolu s elektronickou kartou eStravenka pak využívá 310.000 lidí, kterým přinášíme novou možnost nákupu kvalitních potravin ve více než 260 prodejnách Lidl v ČR," uvedl mluvčí společnosti firmy Tomáš Myler. Zákazníci Lidlu v případě zmíněných stravenek mohou potraviny a nealkoholické nápoje nakupovat bez limitu.

Lidl dříve přijímal stravenky Naše stravenka, zhruba měsíc v prodejnách akceptuje také stravenky a stravenkové karty Sodexo. U papírových stravenek je v tomto případě limit deseti kusů na jeden nákup.

Nově zaplatí zákazníci v prodejnách Lidl vedle stravenek Naše stravenka a Sodexo také stravenkami Up Česká republika a Benefit Plus. Tato novinka představuje další krok, kterým vycházíme vstříc poptávce uživatelů, kteří své stravenky doposud nemohli v našich prodejnách uplatnit. pic.twitter.com/jje8bBx37S

— Lidl ČR (@lidlcz) November 9, 2020

V Globusu mohou lidé uplatnit stravenky vydávané společnostmi Edenred, Up ČR a Sodexo. Nakoupit za ně mohou potraviny a nealkoholické nápoje do 1000 korun. Na stravenky zde přitom vracejí 20 korun. Stravenky nemohou zákazníci využít u samoobslužných a Scan&Go pokladen. Globus zatím stravenky přijímal jen při nákupu jídel ve svých restauracích. U výdejních oken, která jsou nyní otevřena, mohou lidé za jídlo stravenkami platit nadále.

"Všechny prodejny Tesco s výjimkou čerpacích stanic přijímají stravenky Gastro Pass, Ticket Restaurant, Chèque Déjeuner, Gusto kartu a Benefit plus, a to i na samoobslužných pokladnách. V rámci jednoho nákupu však zákazník může použít nejvýš pět papírových stravenek a platí i limit pro jejich maximální hodnotu, a to 500 korun. V případě elektronických stravenek si maximální denní limit určuje společnost, která je vydává. Hotovost Tesco na stravenky nevrací," uvedl mluvčí Tesco Václav Koukolíček.

ČTK od zástupců stravenkových firem již dříve zjistila, že neplánují platnost papírových stravenek vydaných před letošním říjnem prodlužovat. Lidé je tak musejí využít do konce roku. Stravenkové společnosti ale předpokládají, že nevyužitých jich zůstane více než v minulých letech.

Stravenky jsou nejrozšířenější firemní benefit. Firmy si mohou odečíst 55 procent hodnoty poukázky z daňového základu. Stravenky dostává kolem 1,3 milionu lidí.

Stravovací provozy musejí být od 14. října pro veřejnost uzavřené. Jídlo mohou prodávat přes rozvoz nebo výdejní okénka, která mohou fungovat mezi 06:00 a 20:00.

Související

Lidl, supermarket

Levnější potraviny v Česku? Lidl slibuje snížení cen kvůli nižší sazbě DPH

Obchodní řetězec Lidl oznámil, že promítne snížení sazby daně z přidané hodnoty do cen produktů. Od 2. ledna 2024 sníží ceny u všech výrobků, kde dochází ke změně z 15 % na 12 %. Zlevnit hodlá více než 1000 produktů 3% slevou ze sazby daně. Daňová sazba se tak u více než 1000 produktů napříč sortimentem sníží z 15 % na 9 %.

Více souvisejících

lidl Kaufland Stravenky Obchody nákupy Ekonomika

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 1 hodinou

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 5 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

Írán vyhrožuje Izraeli útokem na jaderná zařízení

Generál íránských Revolučních gard Ahmad Haghtalab ve čtvrtek pohrozil, že pokud Izrael zaútočí na íránská jaderná zařízení, Teherán v odvetě zaútočí na izraelské.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy