Ženy bombardují kadeřnictví telefonáty, termíny už většinou nejsou

Matematické kombinace musejí kvůli novým opatřením vlády oprášit ze dne na den řady kadeřnic. Do termínů plných i několik měsíců dopředu musejí nyní vměstnat zákaznice nahlášené do konce nouzového stavu. Minimálně po tuto dobu se totiž kadeřnictví kvůli pandemii koronaviru znovu uzavřou.

"Zákaznice mě už bombardují od rána, jsou někdy i takové, které se hádají, kdo byl v pořadníku dřív," řekla dnes ČTK přerovská kadeřnice Radka Kadlecová. Zrušení termínů bude podle ní na úkor jejího volna, práci bude muset dohnat.

"Jsem z toho v šoku, nepočítala jsem s tím. Mám plný diář, do konce října to bylo zcela plné, na konci listopadu jsem měla pár volných míst a prosinec byl zcela plný. Už od rána mi zákaznice volají, řeší termíny a zkoušejí také to, zda jim nepůjdu udělat hlavu domů," uvedla kadeřnice.

Opatření, které platí od čtvrtka do konce nouzového stavu 3. listopadu, se v jejím diáři dotkne několika desítek žen. Práci to kadeřnici zkomplikuje především do budoucna. "Bude to zase na úkor mého volna. Stálé zákaznice totiž už nemám v nejbližší době kam přesunout. Nechci o ně ale přijít, konkurence je dnes velká, tak je musím někam šoupnout," přemýšlí kadeřnice. Omezení se tak nakonec dotkne i její rodiny, v práci bude muset po odvolání opatření strávit více času. "Radši bych chodila do práce, jak to mám naplánované, než mít potom masakr," dodala Kadlecová.

Kadeřnice zároveň trápí nejistota. Řada z nich nevěří, že opaření potrvají jen do konce nyní vyhlášeného nouzového stavu. "Měli jsme v příštích dnech plno, je to nepříjemné překvapení, ale co se dá dělat. Budeme to muset poté dohnat, vše se posouvá. Teď je ale otázka na kdy, zda na 14 dní nebo zas na dva měsíce. Zatím jsem nic nečetla, jsem v práci a chytám to, co slyšely zákaznice. Budeme vyčkávat," řekla dnes ČTK olomoucká kadeřnice Nina Zajoncová.

Telefony se již rozdrnčely i v kadeřnictví Markéty Regecové. "Mám svobodný systém, nemám objednávky dopředu. Zákaznice mě už ale volají, mrzí mě to, že jim nemůžu vyhovět," řekla dnes ČTK Regecová. Podotkla, že osobně však rozhodnutí vítá. "Stejně jsem si chtěla vzít příští týden volno, než se situace uklidní. Když je to takhle všude kolem nás, nemůžeme se divit. Musíme se přizpůsobit. Sama jsem objednaná na termín. Bez toho se ale dá žít, bez blízkého člověka však ne, lidé by měli být konečně zodpovědní," doplnila kadeřnice z hranické místní části Drahotuš.

Související

Mládá dívka

Mezinárodní den žen. Svátek, který zneužil komunistický režim

Mezinárodní den žen má dlouhou historii, vznikl již na počátku minulého století. Jeho původním smyslem bylo upozornění na zrovnoprávnění žen s muži, tuto myšlenku ovšem na dlouhou dobu odsunul do pozadí komunistický režim. Ten totiž nejenom ženská práva, ale všeobecně práva každého člověka značně omezoval, a tak z Mezinárodního dne žen udělal oslavu pracujících údernic budujících socialismus a svátek také využil ke lživé propagandě. 

Více souvisejících

ženy život Vlasy Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 40 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

USA viní Čínu z podpory války proti Ukrajině. Pomáháte obcházet sankce, tvrdí Britové

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Londýn chce podle jeho slov spolupracovat se zeměmi tohoto regionu, aby s tím skoncoval. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy