Evropská ekonomika

Související články:

Ilustrační fotografie

Vláda zavede speciální daň pro firmy, potřebuje peníze

Bratislava - Slovenská vláda zavede podle premiéra Roberta Fica speciální daň pro firmy, které působí v regulovaném prostředí, tedy v oblastech energetiky, telekomunikací a poštovních služeb, aby posílila státní rozpočet. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.
Vypadá to, že eur moc nezískáme

Za problémy v čerpání nemůže Brusel!!!

Praha – Špatné čerpání dotací z Evropské unie je o tomto víkendu tématem číslo jedna. Vyjádřila se k němu i místopředsedkyně Senátu a Mluvčí stínové vlády pro vědu a výzkum Alena Gajdůšková na serveru strany ČSSD.
ilustrační fotografie

Analytik ČSOB: Strach z budoucnosti v EU se stupňuje

Praha - Diplomaticky řečeno ekonomika eurozóny si nevede dobře. Ve čtvrtek zveřejněné indexy podnikatelských nálad v průmyslu eurozóny podle analytika ČSOB Jana Čermáka jen potvrdily tristní stav ekonomiky a především sílící pesimismus ohledně nejbližší budoucnosti.
Ilustrační fotografie

Praha je nejdražším městem ve střední Evropě

Praha - Evropané s průměrnými příjmy vydělávají na koupi nového bytu (o velikosti 70 m2) odlišně dlouhou dobu. Vyplývá to z nové studie společnosti Deloitte, která porovnává ceny bydlení v letech 2010 a 2011 ve 12 zemích Evropy, zveřejněné ve čtvrtek.¨
Růst evropských ekonomik se může změnit v recesi

Růst evropských ekonomik se může změnit v recesi

Londýn - Nevýrazný růst rozvíjejících se evropských ekonomik se podle Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD) může změnit na recesi, pokud se dluhová krize eurozóny ještě více prohloubí. Informovala o tom v pátek agentura Reuters.
EU připravuje

EU připravuje "vyhazov" Řecka z eurozóny

Brusel - Evropská komise (EK) a Evropská centrální banka (ECB) pracují podle eurokomisaře pro obchod Karla De Guchta na krizovém scénáři pro případ, že Řecko bude muset opustit eurozónu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na páteční vydání belgického listu De Standaard.
Moody's snížila rating 16 španělských bank

Moody's snížila rating 16 španělských bank

New York, Madrid - Mezinárodní ratingová agentura Moody's snížila ve čtvrtek ratingy 16 španělských bank, a to včetně Banco Santander, která je největší bankou v eurozóně. Informovala o tom v noci na pátek agentura Reuters.
Čermák: Neřízený bankrot Řecka se blíží

Čermák: Neřízený bankrot Řecka se blíží

Praha - Rozhovory o nové řecké vládě zkolabovaly a země směřuje k dalším předčasným volbám, které se uskuteční v polovině června. Řečtí politici si tak podle analytika ČSOB Jana Čermáka vybrali velmi nejistou cestu, která přivodí nejednu bezesnou noc lidem - především pak investorům.
ilustrační fotografie

Češi věří v byznys více než státy EU

Praha - Zatímco lidé v ČR projevili důvěru v byznys a nevládní organizace ve své zemi – firmám důvěřují z 54 procent a nevládním organizacím z 57 procent, v EU a ve světě je situace horší. Vyplývá to z průzkumu firmy AMI Communications, o kterém společnost informovala v úterý.
Ilustrační fotografie

Euro brzy skončí, tvrdí nositel Nobelovy ceny

New York - Euro by podle držitele Nobelovy ceny za ekonomii Paula Krugmana mohlo během několika příštích měsíců skončit. Krugman to uvedl na svém pravidelném blogu zpravodajského webu listu The New York Times.
Šéfování Eurogroup: Bože, prosím, hlavně ne Schäubleho

Šéfování Eurogroup: Bože, prosím, hlavně ne Schäubleho

Berlín - Německý ministr financí Wolfgang Schäuble prohlásil, že se už nyní silně angažuje ve věcech tzv. Eurogroup, tedy ministrů financí eurozóny, a proto nemůže vyloučit možnost, že se stane jejím šéfem. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na nedělní vydání týdeníku Welt am Sonntag.
Jsme zadluženi z 90 procent! Dodržujme reformy a snižme to, nabádá Rehn

Jsme zadluženi z 90 procent! Dodržujme reformy a snižme to, nabádá Rehn

Tallinn - Eurokomisař pro hospodářské a měnové záležitosti Olli Rehn varoval před financováním balíčků na podporu růstu v jednotlivých zemích novým dluhem a vyzval vlády, aby se držely strukturálních reforem a snižování fiskálních deficitů v době ekonomické krize. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.
Skandál v Ikea! Zneužívala prý politické vězně v NDR k výrobě nábytku

Skandál v Ikea! Zneužívala prý politické vězně v NDR k výrobě nábytku

Stockholm - Švédský nábytkářský gigant Ikea čelí nařčení ze zneužívání politických vězňů v bývalé NDR v 70. a 80. letech minulého století. Podobné obvinění se objevilo poprvé již před rokem v německé televizi WDR, další skutečnosti má ovšem přinést dokument švédské televize SVT, který se teprve bude vysílat. Informoval o tom švédský portál The Local. Firma vždy podobná obvinění odmítala.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy