Evropská ekonomika

Související články:

Itálie se řítí do pekel: Trhy ovládá panika, napodobí Řecko?

Itálie se řítí do pekel: Trhy ovládá panika, napodobí Řecko?

Řím - O Řecku můžeme směle prohlásit, že je uprostřed jedné z největších krizí ve své historii. Itálie se ale k němu může přidat a to již brzy. Investoři se velmi obávají toho, že vláda Silvia Berlusconi padne v úterním hlasování o důvěře. Výnos 10letých státních dluhopisů stoupl na rekordních 6,66 % (v ČR to je polovina). Evropská centrální banka (ECB) navíc hrozí, že přestane kupovat italské dluhopisy.
Merkelová: Stabilizace eura je důležitější, než záchrana Řecka

Merkelová: Stabilizace eura je důležitější, než záchrana Řecka

Cannes - Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a německá kancléřka Angela Merkelová ve středu po jednání s řeckým premiérem Jorgosem Papandreem řekli, že Řecko další pomoc nedostane, dokud nezmizí nejistota ohledně jeho zapojení do eurozóny. Informuje o tom agentura Reuters.
Ilustrační fotografie

Vystoupí Řecko z eurozóny? Politická shoda nutná

Praha - Vystoupení z eurozóny by Řecku nepomohlo, minimálně část tamní populace nechápe, co a proč je potřeba udělat. Ve středečním online rozhovoru pro server iHnded.cz to uvedl analytik společnosti Deloitte a bývalý viceguvernér ČNB Luděk Niedermayer.
Jean-Claude Juncker

Konec Řecka? Pokud odmítne v referendu pomoc, zbankrotuje

Lucemburk - Pokud se Řekové v případném referendu o přijetí finanční pomoci vysloví negativně, nelze podle šéfa Euroskupiny a lucemburského premiéra Jean-Claude Junckera vyloučit bankrot. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s odvoláním na Junckerovo vyjádření pro radio RTL.
Ilustrační fotografie

Evropské akcie prudce oslabují!

Londýn - Evropské akciové trhy zahájily úterní seanci prudkým propadem, kdy ztrácejí kolem tří procent. Podle agentury Reuters tak reagují na pondělní rozhodnutí řeckého premiéra nechat o přijetí finanční pomoci Řecku rozhodnout občany v referendu.
Ilustrační fotografie

Evropě hrozí vyschnutí úvěrů!

Praha - Evropská unie svými opatřeními může zadělat na to, co Česko zažilo na konci devadesátých let po otřesech bankovního sektoru: velké unijní banky přestanou půjčovat lidem i firmám. Uvádí to pondělní vydání deníku E15.
Ilustrační fotografie

Inflace v eurozóně zůstane nízká, prohlásil Trichet

Berlín - Prezident Evropské centrální banky (ECB) Jean-Claude Trichet uvedl pro německý list Bild am Sonntag, že inflace v eurozóně zůstane v průběhu příštích deseti let velmi nízko. V neděli o tom informovala agentura Reuters.
Svět se směje eurozóně. Přečtěte si ty nej vtipy!

Svět se směje eurozóně. Přečtěte si ty nej vtipy!

Praha - Evropská unie, potažmo její ministři, se ze všech sil snaží vyřešit krizi kolem Řecka i dalších potápějících se států, ale mnoho lidí si stále zachovalo smysl pro humor - po Evropě tak koluje již celá řada vtipů, jež si utahují nejen z EU, ale i z jednotlivých osobností či národů. Informuje o tom ČTK.
Ilustrační fotografie

Evropské akcie dosáhly 12týdenního maxima, hlavně díky summitu EU

LONDÝN - Evropské akcie vyskočily na své nejvyšší hodnoty za posledních 12 týdnů, vzhůru je táhly hlavně bankovní tituly, které reagovaly na výsledek summitu Evropské unie (EU), který řešil otázky dluhové krize eurozóny. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 23 minutami

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

před 40 minutami

před 1 hodinou

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy