Evropská ekonomika

Související články:

Ilustrační fotografie

Ropný gigant BP překonává zisky

Londýn - Čistý zisk britského ropného gigantu BP za třetí čtvrtletí vzrostl na 5,14 miliardy dolarů (zhruba 92,7 miliardy Kč) z 1,85 miliardy dolarů ve třetím kvartálu loňského roku. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.
Blíží se konec eurozóny? Vypadá to tak, píší Financial Times

Blíží se konec eurozóny? Vypadá to tak, píší Financial Times

Známé pořekadlo zní: Všechno jednou končí. V tomto případě ale musí jít nadsázka stranou. Vypadá to totiž, že bychom se my, Evropané, měli připravit na nejpesimističtější variantu vývoje v eurozóně – na to, že ve své současné podobě nevydrží. Píše to komentátor listu Financial Times (FT) Wolfgang Műnchau.
Bankrot Řecka je za dveřmi. Co nastane den poté?

Bankrot Řecka je za dveřmi. Co nastane den poté?

Athény - O tom, že Řecko zbankrotuje, už nepochybuje vůbec nikdo - jen se to teď nazývá "seškrtání řeckých dluhů privátním sektorem". Co se bude dít v následujících dnech a co vyjednali a ještě vyjednají politici na summitu EU? Informuje list Financial Times.
Ilustrační fotografie

Evropské dluhopisy reagovaly na nedělní summit EU poklesem

Londýn - Evropské dluhopisy zahájily pondělní obchodování v oslabení, zatímco akcie posilují v naději, že se evropský politikům podaří dohodnout o rozšíření záchranného fondu eurozóny EFSF a posílení bankovního sektoru v regionu. Informovala o tom agentura Reuters.
Radičová: Eurozóna nejsou jen práva, ale i závazky

Radičová: Eurozóna nejsou jen práva, ale i závazky

Praha - Slovenská premiérka Iveta Radičová, jejíž vláda před týdnem padla kvůli sporu o navýšení fondu na záchranu zadlužených zemí eurozóny, poskytla rozhovor sobotnímu vydání deníku Mladá fronta DNES (MfD). Server EuroZprávy.cz pro vás vybral nejzajímavější výroky a pasáže.
Rekapitalizované evropské banky nebudou vyplácet dividendy

Rekapitalizované evropské banky nebudou vyplácet dividendy

Brusel - Ministři financí Evropské unie (EU) připravili základy dohody pro nedělní summit Evropské unie (EU), která se má týkat rekapitalizace bankovního sektoru v unii. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters s odvoláním na prohlášení švédského ministra financí Anderse Borga.
100 miliard eur

100 miliard eur "nalije" EU do rekapitalizace bank

Brusel - Ministři financí zemí Evropské unie schválili základní rámec pro rekapitalizaci bank, potřeba bude 100 miliard eur. Agentuře Reuters to v sobotu řeklo několik dobře informovaných zdrojů.
EUR

Evropská centrální banka vykrádá účty lidí, míní ekonom Kříž

Praha – Neustálé demonstrace v Aténách vypovídají o skutečně těžké životní situaci, která Řeky již několik měsíců trápí. Čeká je světlá budoucnost nebo by se měli připravit na mnohem horší krizi? Karel Kříž prozradil Bohumilu Pečinkovi z časopisu Reflex svůj náhled na věc.
Pohroma eurozóny! Sahá k zoufalým krokům

Pohroma eurozóny! Sahá k zoufalým krokům

Brusel - Lídři eurozóny údajně jednají o možnosti, že by soukromý sektor odepsal 50 procent svých pohledávek vůči Řecku. V pátek o tom informovala agentura AFP s odvoláním na nejmenované evropské zdroje.
Ilustrační fotografie

Eurozóna směřuje k ekonomické vládě

Soul - Skupina zemí platících eurem se pohybuje směrem k ekonomické vládě, uvedl v pátek francouzský premiér François Fillon před klíčovým nedělním zasedáním Evropské rady. Informovala o tom agentura AFP.
Ilustrační fotografie

Řecký parlament definitivně schválil úsporná opatření

Atény - Poslanci řeckého parlamentu ve čtvrtek definitivně schválili zákon o úsporných opatřeních snižujících platy i počty státních zaměstnanců a důchody a zvyšujících daně. Informuje o tom agentura Reuters s tím, že úspory jsou nezbytnou podmínkou půjček od Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy