British Airways mají nového šéfa. Bude bojovat s koronakrizí i odbory

Leteckou společnost British Airways povede Sean Doyle (47), který stojí v čele aerolinek Aer Lingus. Oznámila to dnes britsko-španělská letecká skupina International Airlines Group (IAG), pod kterou obě firmy spadají. Doyle na pozici šéfa vystřídá Alexe Cruze (54), který leteckou společnost vedl od roku 2016.

Vedení skupiny IAG, která se jako celé odvětví letecké dopravy už od jara potýká s koronavirovou krizí a s propadem cestování, v září převzal Luis Gallego (52). Cruz a Gallego spolu dříve pracovali ve španělské letecké společnosti Vueling, která také spadá pod skupinu IAG.

BREAKING: British Airways chief executive Alex Cruz is stepping down from the role. The International Airlines Group boss said the shake-up came as the company navigated "the worst crisis faced in our industry".More on this story: https://t.co/hbWGAzegug pic.twitter.com/324sT4YEXz

— SkyNews (@SkyNews) October 12, 2020

Cruz to v posledních měsících neměl v čele British Airways snadné. Byl například nucen seškrtat 13.000 pracovních míst, kvůli čemuž se vysloužil nevraživost odborů.

Analytici připomínají i další problémy skupiny za Cruzova vedení. Například únik dat, za což byla firmě loni uložena pokuta 230 milionů dolarů (5,3 miliardy Kč) a selhání informační techniky, kvůli kterému po světě v roce 2017 uvázly tisíce pasažérů.

Loni také poprvé stávkovali piloti British Airways, což firmu vyšlo asi na 137 milionů eur (3,7 miliardy Kč).

Související

Více souvisejících

British Airways Sean Doyle (British Airways) Ekonomika Velká Británie

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy