Český developer Sebre expanduje v Srbsku, chystá projekt za 3,9 miliardy

Česká developerská firma Sebre chystá v Bělehradě projekt za 150 milionů eur (asi 3,9 miliardy korun). Uvedl to dnes deník E15 na základě vyjádření manažera Sebre Petera Dajka. Firma koupila v hlavním městě Srbska za stovky milionů korun pozemek na nábřeží Dunaje, na němž postaví byty, obchody, restaurace i kanceláře.

V Bělehradě již nyní Sebre pracuje také na vzniku nových filmových ateliérů či bytového domu v jedné z prestižních čtvrtí města.

Firma Sebre podnikatelů Petra Němce a Jana Fidlera koupila na bělehradském nábřeží pozemek o rozloze 4,5 hektaru za 32 milionů eur (asi 828 milionů korun).

"Je to nejatraktivnější pozemek v Bělehradu. Něco podobného, jako kdyby někdo měl přes čtyři hektary stavebních parcel v Praze na Žofíně," řekl deníku Dajko, který je manažerem Sebre odpovědným za projekty v Srbsku.

Stavba začne, pokud se neobjeví žádné problémy, asi za rok a půl. V lokalitě má podle plánů vzniknout 76.000 metrů čtverečních hrubých podlahových ploch, píše E15. Celková investice 150 milionů eur je zatím podle Dajka jen hrubým odhadem.

Součástí areálu je i přístav pro čluny. Developer se také podle deníku zavázal, že tam zachová dvě technické památky, které patřily k nedaleké staré elektrárně. Tu ve své režii přebuduje město.

Související

Více souvisejících

Sebre Srbsko developeři Ekonomika

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 41 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gerhskovich zůstává ve vazbě. Rusové ho hodlají soudit kvůli údajné špionáži

Pobyt Evana Gershkoviche, který je prvním západním novinářem obviněným v Rusku ze špionáže od dob studené války, ve vazbě bude pokračovat. Moskevský soud v úterý odmítl jejich odvolání. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy